In een ware marathon had Israël zijn bevolking gevaccineerd en werd daarvoor gevierd door vaccinatie-enthousiastelingen. Nu blijkt dat ondanks de vaccinatie het aantal nieuwe Coronabesmettingen hoog blijft, bericht JouWatch. De Corona-maniakken kunnen het land binnenkort voor de vierde keer opsluiten. Een soortgelijke tragedie met het Corona-vaccin in Chili.

In het hele land hebben al 3,8 miljoen mensen hun tweede vaccinatie tegen Corona gekregen. Alleen dodelijk: het aantal nieuwe besmettingen blijft hoog: op dinsdag meldde het gezondheidsdepartement 3662 nieuwe gevallen. Als redenen voor de ondanks de vaccinatie nog steeds hoge aantallen Corona worden de recente versoepelingen en vakanties vermoed. Volgens het nieuwsblad Blick wordt gevreesd dat de Purim-feestdag eind februari binnenkort gevolgen zal hebben voor nieuwe besmettingen. Daarnaast zijn er zorgen in verband met de parlementsverkiezingen in de komende weken, de Pesach-vakantie en de vastenmaand Ramadan.

Volgens Israëlische media lijkt het land een vierde lockdown tegemoet te gaan. 62 procent van de Israëli’s denkt zelfs dat de maatregel in de komende weken van kracht zal worden.

Eind februari nog hadden openbare media zoals de ZDF het bericht verspreid dat het vaccin van Pfizer/Biontech, dat in Israël is ingeënt, ernstige gevallen van covid zou voorkomen en zelfs overdrachten zou kunnen stoppen.

Hetzelfde Corona-vaccin travestie in Chili, dat onlangs Israël voorbijstreefde in vaccinatietempo. Toch is het aantal besmettingen in het land hoog – bij de laatste telling meer dan 5000 nieuwe besmette mensen per dag – en dat al verscheidene dagen achter elkaar.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Is er een correlatie tussen massavaccinatie, besmettingen en sterfgevallen?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties