Laatste keer dat ik zoiets verwerpelijks aanschouwde was met Marcel van Dam en zijn “buitengewoon minderwaardig mens”.

Dat was de treffende reactie van twitteraar holadiejee. Er wordt een klimaat geschapen in dit land dat doet denken aan de donkerste dagen voor de moord op Pim Fortuyn.

Het vooropgezette doel van Jinek was duidelijk een soort van publieke executie. Er werd weer ingegaan op die al lang ontkrachtte, door GeenStijl ontketende, hetze over de app-jes en daartoe werd door de redactie van Jinek in de reactie van Theo Hiddema geknipt. Een journalistieke doodzonde meer of minder maakt kennelijk niet uit.

Vanzelfsprekend, als altijd, moest de tafel weer met alleen tegenstanders gevuld worden, zodat het allen tegen één was. Dat is de enige manier waarop de linkse media een gesprek met populisten aandurven. En een gesprek wordt het nooit, want vanaf het moment dat iemand die niet aangelijnd is door het kartel iets probeert te zeggen wordt hij onderbroken en mag niet uitpraten.

Het racisme frame is een giftig frame. Iedereen is tot op zekere hoogte racist. Stel; Het is 03.00 uur ‘s nachts. Rob Jetten komt terug van een gay-club en loopt door een donkere straat in een grote Nederlandse stad en ziet verderop een groep van 20 Marokkanen staan. Loopt Rob rechtdoor, of loopt hij toch een stukje om. Ik denk dat we het antwoord allemaal wel weten. Een ‘risico inschatting’ noemde Baudet het, en die risico inschatting maken we allemaal, ook GroenLinksers en D66-ers. Vóór de immigratie hoefden we in dit land die inschatting nooit te maken, tegenwoordig hangt je leven er van af.

Om Baudet op zijn ‘racisme’ aan te vallen was Azarkan ingehuurd:

Baudet reageert nog ontzettend lief en heeft het over sommige Marokkanen die het voor andere Marokkanen verpesten.

In werkelijkheid verpest de grote meerderheid het voor een kleine goedwillende minderheid.

Van de jongens van Marokkaanse herkomst die in 1984 zijn geboren, werd 61,4 procent tussen 1996 (toen ze 12 werden) en 2010 één of meer keren van een misdrijf verdacht. (Bron)

En dat bij een pakkans zoals de Leidse rechtseconoom Ben van Velthoven een paar jaar geleden becijferde voor criminelen in Nederland van 1.8%. (Bron) Die andere 38.6% van de Marokkanen zijn gewoon nooit gepakt.

Het dieptepunt Martijn Koning

Omdat de backlash na het schandalige optreden van verkrachter Martijn Koning het programma Jinek aankleeft, verstuurde de ‘cabaretier’ na afloop een tweet dat zijn tekst vooraf niet bekend was bij de Jinek redactie. Dat is vrij ongeloofwaardig nadat de redactie opzettelijk een vuurpeloton samengesteld had en dacht dat een ‘roast’ een geschikt instrument was om Baudet aan te pakken. Een ‘roast’ is een Amerikaans concept en toevallig heeft Eva Jinek nogal wat tijd daar doorgebracht. Dat er geen overleg plaatsgevonden zou hebben met Koning is dan ook vrij onwaarschijnlijk. Ook politiek verslaggever van RTL nieuws, Floor Bremmer, die zich tijdens de uitzending kostelijk vermaakte, nam na afloop lafjes afstand omdat ze de reacties onderschat had. De reacties onder haar tweet spreken boekdelen.

Dit ging heel Nederland, op wat rabiate Baudet-haters na, veel te ver:

Het effect lijkt averechts te zijn, zelfs Algerijnen en Marokkanen zeggen nu op Baudet te stemmen.

Links schrikt niet terug voor moord. Dat hebben ze al bewezen. Ze moeten er om lachen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


U wordt verplicht gevaccineerd – Rutte is akkoord met vaccinatiepaspoort

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjefke
2 jaren geleden

Het is ook dom van Thierry om bij EVA Engnek te komen. Hij weet van tevoren dat hij in een smerige val gelokt wordt. Al doet ze nog zo schijnheilig, goede bedoelingen heeft ze nooit met Thierry.
Het is buitengewoon triest dat RTL meent hier de bevolking een plezier mee te doen!
Waar is de tijd gebleven dat we nog journalisten hadden, helaas hebben we alleen nog linkse opiniemakers.
Op zich buitengewoon verwonderlijk omdat ze allemaal links lxllen en rechts vullen!

ine
ine
2 jaren geleden

volgens mij is martijn koning betaald om dit smerige staaltje te leveren en die floor moet ook eens onder handen genomen worden met haar verachtelijk support
wát een vertoning grensoverschrijdend en absoluut verwerpelijk