Afgelopen juni dacht 60 procent van de Amerikanen dat de dood van George Floyd “moord” was.

RT:

“BLM terugslag? Amerikaanse publieke opinie verschuift over de dood van George Floyd, als raciale kloof breder wordt na zomer van rellen – poll”:

De publieke opinie in de VS over de dood van George Floyd in Minneapolis is verschoven sinds de eerste dagen van de Black Lives Matter protesten van vorig jaar, met een groeiend vertrouwen in de rechtshandhaving na gewelddadige onrust in de straten.

In een vrijdag gepubliceerde opiniepeiling van USA Today/Ipsos beschreef slechts 36 procent van de respondenten de dood van Floyd als moord, terwijl dat in juni vorig jaar nog 60 procent was. De raciale kloof in de manier waarop de tragedie van 25 mei wordt bekeken, is verrassend, met 64 procent van de zwarte deelnemers en slechts 28 procent van de blanken die zeggen dat Floyd is vermoord.

De daling van 24 procent in het vertrouwen van het publiek dat Floyd is vermoord, komt aan het licht drie dagen voordat Derek Chauvin, de politieagent die op video te zien was terwijl hij in de nek van Floyd knielde, voor de rechter moet verschijnen op beschuldiging van moord en doodslag.

De verschuiving kwam te midden van een afname van de geloofwaardigheid van de BLM-beweging en een toenemend vertrouwen in de rechtshandhaving, en die beide trends vielen samen met rellen in het hele land.

Je kunt er veilig van uitgaan dat nog minder mensen het onzinverhaal van de media geloven, maar gewoon te bang zijn om het te zeggen.

De meest waarschijnlijke doodsoorzaak van Floyd, namelijk dat hij stierf aan een overdosis als gevolg van het dodelijke niveau van fentanyl in zijn systeem, werd niet in de peiling opgenomen.

De peiling liet alle andere raciale groepen buiten beschouwing, ongetwijfeld om een “zwart vs blank” verhaal te bevorderen.


We worden gecensureerd op de sociale media. Volg ons via email, bookmark ons en verspreidt onze berichten via de social media-buttons onder en boven elk artikel.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Iers nationaal rugbyteam weigert te knielen voor de anti-blanke racisten van BLM

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties