Twee politieagenten van de afdeling misdaadbestrijding (BAC) zijn dinsdag rond 18.40 uur in Bagneux (Hauts-de-Seine) met geweld aangevallen door talrijke personen. Een agent werd geslagen, zijn collega werd gedwongen in de lucht te schieten om de gewelddadige aanval te beëindigen.

Het ergste werd ternauwernood voorkomen deze dinsdagavond in Bagneux. Twee mannen zaten op een scooter zonder nummerplaten toen agenten van het departementale politiekorps van Val-de-Marne (BAC D 94) de bestuurder vroegen te stoppen. Hij weigerde en ging richting Bagneux.

De verdachte die de tweewieler bestuurde werd aanvankelijk aangehouden, maar zijn passagier vluchtte in de richting van het Montesquieuplein. Een politieagent probeerde hem in te halen. Vervolgens werd hij op hetzelfde plein aangevallen door een dertigtal personen die vijandig stonden tegenover de arrestatie. Hij werd omsingeld en geslagen. Geconfronteerd met deze situatie vuurde zijn collega twee schoten in de lucht af om de aanvallers af te weren, en vervolgens nog twee toen ze nogmaals aanvielen, meldt Actu17.

Vier arrestaties

Sommige van de aanvallers waren gewapend met ijzeren staven. Een ander was blijkbaar gewapend met een pistool, volgens getuigen. De twee agenten wisten te ontsnappen en versterking kwam ter plaatse. De agent met ernstige verwondingen, waaronder verwondingen aan het gezicht, werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou zijn neus hebben gebroken, naast andere verwondingen.

Vier verdachten zijn gearresteerd en zitten momenteel in hechtenis. Er is een onderzoek ingesteld. De scooter van de voortvluchtigen zou gestolen zijn, maar controles zijn aan de gang.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Het begint: Frankrijk wil ‘onbegeleide minderjarige asielzoekers’ bij Fransen thuis onderbrengen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties