Tim Reckmann CC-BY 2.0

De Franse regering heeft gezegd dat de vaccinatiegraad tegen Covid-19 onder verpleegkundigen “onaanvaardbaar” is en dat zij de vaccinatie verplicht kan stellen als de vaccinatiegraad niet verbetert.

“Het afgelopen jaar zijn onze verpleegkundigen heldhaftig geweest, maar de vaccinatiegraad onder hen is vandaag de dag niet acceptabel”, vertelde Gabriel Attal, de woordvoerder van de regering, zondag aan de krant Le Parisien.

Attal herhaalde de woorden van minister van Volksgezondheid Olivier Veran vorige week en zei dat het krijgen van de vaccinatie een verantwoordelijke zaak is voor verpleegkundigen. “Het zou onverantwoordelijk zijn om te weigeren zich te laten vaccineren als je in de gezondheidszorg werkt… Iedereen stroopt zijn mouwen op om ons uit deze epidemie te halen. Nu moeten ze die mouwen tot de schouders opstropen om zich te laten vaccineren”, aldus Attal.

Attal voegde eraan toe dat de regering degenen die in de gezondheidszorg werken, zal blijven aanmoedigen om zich te melden en de vaccinatie te halen, maar als dat niet werkt, blijft het verplicht stellen ervan “een mogelijkheid”.

Vorige week onthulde premier Jean Castex dat slechts 40 procent van de gezondheidswerkers was ingeënt tegen Covid-19.

Lees hier alles over Corona.

Lees hier alles over Vaccinatieplicht.


We zijn geschorst van twitter. Volg ons via email en verspreidt onze berichten via de social media-buttons.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Frankrijk: 50-70% van de met AstraZeneca gevaccineerde verpleegkundigen ondervindt ernstige bijwerkingen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties