AstraZeneca waarschuwt voor frequente auto-immuunziekten door vaccinatie in Rote-Hand-Brief

Er is een week verstreken sinds de nationale vaccinatie in Zuid-Korea van start is gegaan.

Gezondheidsautoriteiten meldden 2.800 gevallen van gezondheidsreacties na ontvangst van een dosis vaccin van AstraZeneca, waarvan 24 ernstig. Zeven mensen zouden zijn omgekomen – de sterfgevallen worden onderzocht, meldt RT-D.

Het aantal mensen dat in Zuid-Korea is overleden nadat zij een vaccin tegen Corona hadden gekregen, is de afgelopen dagen gestegen tot zeven. Dit werd zaterdag gemeld door het Zuid-Koreaanse Agentschap voor ziektepreventie en -bestrijding (KDCA), dat de incidenten momenteel onderzoekt. Zuid-Korea was eind februari net begonnen met landelijke vaccinaties. Tegen zaterdag hadden ongeveer 300.000 mensen, ongeveer 0,6% van de bevolking van het land, hun eerste vaccindoses ontvangen – meestal van de Brits-Zweedse fabrikant AstraZeneca.

Het vaccin van AstraZeneca was het eerste dat in Zuid-Korea werd goedgekeurd. Een groot deel van de tot dusver in het Aziatische land toegediende vaccindoses is afkomstig van AstraZeneca. De Zuid-Koreaanse regering heeft ook miljoenen vaccindoses besteld bij BioNTech/Pfizer, maar grotere zendingen worden niet voor volgende maand verwacht. Tot dusver zijn in Zuid-Korea slechts ongeveer 5.000 doses BioNTech/Pfizer-vaccin toegediend – zonder meldingen van een ernstige immuunrespons.

Hoewel Zuid-Korea over het algemeen een van de hoogste vaccinatiepercentages ter wereld heeft en door bijvoorbeeld Deutsche Welle als voorbeeld wordt gesteld in de strijd tegen Corona, komt de Corona-vaccinatiecampagne van het land relatief traag op gang. Volgens berichten in de media handelt de regering volgens het principe van veiligheid boven snelheid.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Frankrijk: 50-70% van de met AstraZeneca gevaccineerde verpleegkundigen ondervindt ernstige bijwerkingen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties