Het duurde een heel jaar, maar lockdowns en masker mandaten zijn officieel ongelooflijk impopulair bij de helft van het land, tot het punt dat gouverneurs snel ingrijpende wijzigingen aanbrengen in hun COVID-19 beleid, bericht AIER.

In de voetsporen van leiders die voor individuele vrijheid zijn, zoals de gouverneurs Ron DeSantis (R-Florida) en Kristi Noem (R-SD), hebben de gouverneurs van Mississippi en Texas dinsdag besloten om een einde te maken aan de bedrijfsbeperkingen en de verplichte maskers voor de hele staat.

Zowel Tate Reeves (R-MS) als Greg Abbott (R-TX), die lange tijd een betuttelende aanpak van de COVID-19 crisis hebben gevolgd, hebben bijna gelijktijdig het einde van de beperkingen voor de hele staat aangekondigd.

De centraal geplande oplossingen voor COVID-19 hebben spectaculair gefaald, en het Amerikaanse volk heeft kennis genomen van deze realiteit. Honderden miljoenen hebben nu een volledig jaar van door de overheid opgelegde tirannie doorgemaakt, zowel op federaal als op staatsniveau. Of het nu ging om een reisverbod, een eindeloze reeks lockdowns, maskermandaten, talloze noodbevelen, bedrijfssluitingen en dergelijke, geen enkele van bovenaf opgelegde maatregel van federaal of staatsniveau heeft iets productiefs gedaan voor het welzijn van de Amerikanen.

Niets ervan heeft gewerkt. Alles was netto negatief. De mensen hebben het gemerkt.

Nu hun kiezers er genoeg van hebben, maken rechtse politici zich snel los van de COVID-tirannie, en proberen ze veilig te stellen wat er nog over is van hun politieke aspiraties.

Abbott en Reeves zijn niet de enige GOP-gouverneurs die snel een einde maken aan de beperkingen, verschillende andere gouverneurs hebben onlangs actie ondernomen om ze terug te draaien.

Op 12 februari hief gouverneur Greg Gianforte van Montana zijn staatsbrede maskeringsmandaat op.

Op 8 februari hief gouverneur Kim Reynolds in de hele staat Iowa de maskerplicht op, samen met een aantal andere beperkingen.

Op 22 februari ging North Dakota nog een stap verder. Het wetgevend lichaam nam de stoutmoedige stap door te stemmen om maskermandaten illegaal te maken.

Vanaf 2 maart zijn er nu 16 staten die niet langer een maskermandaat hebben.

Over de politieke scheidslijnen heen is er echter nog steeds geen einde in zicht van de corona waanzin. Een groot deel van links blijft de eindeloze COVID-19 beperkingen en het kapen van individuele rechten in de naam van een virus omhelzen.

Gouverneur Gavin Newsom van Californië beschreef op Twitter het einde van de beperkingen als “absoluut roekeloos”.

Het heeft lang genoeg geduurd, maar het is nu officieel: Gouverneurs die doorgaan met het opleggen van lockdowns en masker mandaten zijn snel zo populair als Red Sox fans op de Yankee Stadium tribunes, althans in de helft van het land. De interne peilingen zijn bekend, en de draconische beperkingen worden massaal opgegeven. De geschiedenis zal niet vriendelijk zijn voor de overblijvende hardhandige handhavers.

We zullen zien of de helft van de Amerikanen die in die 16 staten woont over twee weken dood neervalt. De kans lijkt klein, want Florida heeft al veel langer geen enkele beperking en in niets is er een verschil waarneembaar met Californië dat de strengste beperkingen heeft.

Tegenovergesteld Lockdown-beleid van Californië en Florida heeft hetzelfde effect – Zoveelste bewijs dat Lockdowns geen invloed hebben


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De wetenschap is duidelijk: Lockdowns zijn dodelijker dan het virus en maskers werken niet

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties