De Nederlandse overheid heeft weer eens zitten slapen toen zij contracten afsloot met de farmaceuten waarvan bekend is dat zij een uitgebreide criminele historie hebben.

Johnson & Johnson stopte asbest in zijn talkpoeder en bleef dat decennia verkopen terwijl het bedrijf ervan op de hoogte was. Pfizer gebruikte Afrikaanse kinderen als proefkonijnen om een nieuw antibioticum op te testen. Bil Gates, die belangen heeft in onder andere Astrazeneca en BioNtech, verspreidde polio in India waar honderdduizenden kinderen slachtoffer van werden. Johnson & Johnson, evenals de andere vaccinfabrikanten Pfizer en AstraZeneca, financierden terrorisme in Irak.

Dat zijn allemaal feiten die al jaren bekend zijn en terwijl de farmaceuten bedongen hebben niet aansprakelijk te zijn, lopen ze financieel binnen. Moderna’s inkomsten stegen met meer dan 1300% in één jaar. Bill Gates beweerde in 2019 in een opiniestuk in de Wall Street Journal dat zijn investering in programma’s voor de uitrol van vaccins een financieel rendement van 20 op 1 oplevert.

Het is allemaal geen nieuw nieuws, maar wel voor Trouw:

De voorwaarden die overheden hadden gesteld aan het geld voor de ontwikkeling van vaccins, zijn boterzacht gebleken. ‘We schrokken ons dood’, zegt onderzoeker Irene Schipper.
Ook in Nederland is het misgegaan, zegt Irene Schipper van Somo (Stichting onderzoek multinationale ondernemingen). “Keer op keer verzekert de minister dat de beschikbaarheid en betaalbaarheid gewaarborgd zijn. Maar wij zijn in de clausules gedoken van de contracten en zijn ons dood geschrokken. De farmaceuten komen onder alle voorwaarden uit.”

Je verwacht het niet. Als je onderhandelt met gewetenloze criminele moordenaars. De sufkutten die namens Nederland onderhandeld hebben blijkbaar niet.

Wanneer worden de verantwoordelijken eindelijk eens hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor hun blunders?


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Britse regering publiceert schokkend rapport over bijwerkingen van Corona-vaccins – Beroertes, blindheid, miskramen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hdb
hdb
1 jaar geleden

ook hier merk ik op dat de negatieve toon opvalt. De info is goed en nuttig, bedankt daarvoor, ik ben blij dat Trouw ook wakker gaat worden. Dat zouden jullie ook kunnen vinden. Maar sneren aan het eind is andermaal geen doen. sufkutten is gewoon banaal schelden, en dat past een goede informant niet.