Gab is nu verbannen van vier banken in evenveel weken. CEO Andrew Torba verklaart nu dat het bedrijf “serieus overweegt om onze eigen bank te kopen.”

Vorige maand onthulde Gab CEO Andrew Torba dat de New Tech site was verbannen van drie verschillende banken in drie weken. Vrijdag bevestigde Torba in een online geplaatste verklaring dat nog een bank de site van haar diensten had geweerd. “Het komt op het punt dat we serieus overwegen om onze eigen bank te kopen,” zei Torba. “Grappig hoe dit begon net toen Biden aan de macht kwam,” voegde hij eraan toe.

https://twitter.com/getongab/status/1367977620336427010

Zoals National File meldde, had een van de banken uitdrukkelijk bevestigd dat ze niet langer zaken konden doen met de New Tech-site vanwege “alle slechte dingen die de pers over Gab heeft geschreven,” met mediaberichten waarin wordt beweerd dat de site een “alt-right sociaal medianetwerk” is, een “toevluchtsoord voor extremisten,” en zelfs wordt gesuggereerd dat de site “tot geweld leidt“:

“Gab volgt de wet en exploiteert een legaal bedrijf in de Verenigde Staten,” vertelde Torba aan National File. “We verkopen petten, shirts en een softwarelicentie voor onze GabPRO-service. We hebben een gemeenschap die de wet en orde respecteert. Toch hebben we banken en andere diensten die ons links en rechts verbieden.”

Torba moedigde iedereen die in vrijheid van meningsuiting gelooft aan om “op zoek te gaan naar christelijke banken en lokale kredietverenigingen, en geen zaken meer te doen met banken die de Amerikaanse waarden niet delen of ondersteunen”. Hij betoogde dat het niet lang zal duren voordat “kerken, bedrijven en individuen die de Woke critical theory weigeren die elke hoek van onze cultuur heeft verteerd” ook door banken geweigerd zullen worden.

“We moeten ze allemaal proactief uitschakelen voordat zij ons uitschakelen,” concludeerde Torba. De banken zijn niet de eerste financiële dienst die Gab hebben geweigerd en “geannuleerd” – in 2018 beëindigde PayPal hun relatie met het sociale netwerk voor vrije meningsuiting.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De datagestuurde nieuwe wereldorde – Big-Tech wil vrije meningsuiting uitwissen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties