De Deense partij Venstre wil een samenwerking aangaan met de Syrische regering om Syrische asielzoekers naar huis te kunnen sturen, meldt Jyllandsposten.

De Deense Vluchtelingenraad heeft onlangs in verschillende besluiten bepaald dat Syriërs die naar Denemarken zijn verhuisd, nu veilig kunnen terugkeren naar delen van hun thuisland, zoals de hoofdstad Damascus.

Gedwongen uitzettingen worden echter voorlopig stopgezet, onder meer omdat Denemarken de Europese Conventie heeft ondertekend, waarin staat dat het niet is toegestaan ​​om mensen naar huis te sturen die het risico lopen onder meer “politieke vervolging” te riskeren.

De liberale partij stelt nu voor dat Denemarken rechtstreeks samenwerkt met de Syrische regering onder president Bashar al-Assad – om ervoor te zorgen dat afgewezen asielzoekers uiteindelijk kunnen worden gerepatrieerd.

Volgens de partij zou Denemarken een overeenkomst moeten tekenen met Syrië zodat die Syriërs onder veilige omstandigheden teruggestuurd kunnen worden naar hun thuisland.

Ik stel me een overeenkomst voor die een kader schept voor het terugsturen van mensen en een aantal garanties dat je kunt terugkeren zonder vervolgd te worden“, zegt Mads Fuglede, woordvoerder van het immigratiebeleid van de liberale partij tegen Jyllandsposten.

Een alternatief zou zijn om druk uit te oefenen op de EU om een ​​soortgelijke overeenkomst met Syrië te sluiten, zegt Fuglede.

Het voorstel van de Liberale Partij is echter omstreden. Deense regeringen hebben jarenlang de gemeenschappelijke lijn gehanteerd dat Assad een dictator is met wie men niet mag samenwerken.

Het zou een volkomen verkeerd signaal zijn dat we Assad als de overwinnaar in Syrië beschouwen“, zegt Rasmus Stoklund, woordvoerder van het immigratiebeleid van de Sociaal-Democratische VolksverradersPartij, tegen Jyllandsposten.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Rechtbank in Peru: COVID-19 uitvinding van een “wereldwijde criminele elite”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Von
Von
1 jaar geleden

Gelijk hebben ze.