In 2017 slaagde ze erin om aan te tonen dat het aantal zaadcellen bij westerse mannen tussen 1973 en 2011 met 59 procent is afgenomen. Nu waarschuwt de epidemioloog Shanna Swan dat algemene onvruchtbaarheid al in 2045 wijdverspreid kan zijn, schrijft The Guardian.

Veel van degenen die jonge mannen als beduidend vrouwelijker beschouwen dan vorige generaties, hebben de neiging het feminisme en nieuwe culturele idealen de schuld te geven. Maar uit onderzoek blijkt dat de ontwikkeling ook een klinische verklaring kan hebben.

Meer specifiek worden westerse mannen blootgesteld aan hormoonontregelende chemicaliën in een mate die nog nooit eerder het geval was.

De huidige ontwikkelingen op het gebied van reproductie kunnen niet lang doorgaan zonder het voortbestaan ​​van de mens in gevaar te brengen“, vertelde onderzoeker Shanna Swan aan The Guardian.

In 2017 brachten zij en haar collega’s een onderzoek uit waaruit bleek dat westerse mannen in 2011 59 procent minder sperma droegen dan in 1973, wat leidde tot krantenkoppen over de hele wereld.

De daling zet zich volgens Swan voort en tegen 2045 kan het aantal spermacellen tot nul zijn gedaald.

Het is op zijn zachtst gezegd een beetje verontrustend, zegt ze.

Swan zegt dat veel voorkomende chemicaliën die in plastic, pesticiden en cosmetica worden aangetroffen, achter de ontwikkeling zitten, zoals bisfenol-A. De huidige prevalentie van overgewicht en luiheid in grote groepen draagt ​​ook bij aan de ontwikkeling.

Een recente Zweedse studie waar Fria Tider vorige week over schreef, toont aan dat een veel voorkomende vervanger voor bisfenol-A, meer specifiek bisfenol-F, ook de reproductieve gezondheid verstoort en mensen ook een lager IQ geeft.

Het standpunt van de EU over deze kwestie was tot dusverre dat de wereld zou moeten draaien om het verbieden van gloeilampen, het reguleren van persoonsgegevens, het beheersen van het risico van witwassen en dergelijke. Gevaarlijke stoffen zoals bisfenol-F mogen daarentegen vrij worden gebruikt.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Duitsland: Na “seksspeeltjes-koffer” eist de onderwijsadviseur nu “masturbatieruimtes” in kindercrèches

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties