De wereld wordt geteisterd door een virus dat ontsnapt is uit een topgeheim lab of dat ontketend is door schimmige krachten. Het klinkt misschien als het plot van een Hollywood-film, maar uit een nieuwe opiniepeiling is gebleken dat de meeste Russen Covid-19 zo zien, meldt RT.

Het onderzoek, uitgevoerd door het Levada Centrum, werd maandag gepubliceerd en wees uit dat meer dan de helft van de 1600 deelnemers in het land niet bang is om besmet te raken, het hoogste percentage mensen dat er zo over denkt sinds de pandemie in februari begon. Ondanks de enorme inspanningen om de Spoetnik V-vaccinatie, ontwikkeld door het Moskouse Gamaleya-instituut, in te voeren, vertelde minder dan een op de drie ondervraagden dat zij zouden overwegen zich met het middel te laten inenten.

De meerderheid van de Russen gelooft echter dat het virus op de wereld is losgelaten als een kunstmatig gecreëerd biowapen. 51 procent van de ondervraagden zei dat dit overeenkwam met hun mening, terwijl minder dan een op de vier zei te geloven dat het virus een natuurlijke oorsprong had.

Deze meerderheidsopinie in Rusland lijkt echter in strijd te zijn met de heersende wetenschappelijke opvattingen, die volhouden dat de meest waarschijnlijke verklaring is dat Covid-19 zonder menselijke hulp is geëvolueerd, net als bij andere uitbraken van coronavirusvarianten, zoals SARS en MERS. Een onderzoeksteam van de Ohio State University bijvoorbeeld, geleid door viroloog Shan-Lu Liu, heeft volgehouden dat er “geen geloofwaardig bewijs” is dat de ziekteverwekker genetisch gemanipuleerd werd.

In een artikel voor Forbes Magazine vorig jaar vroeg Dr. Mark Kortpeter, arts voor infectieziekten, zich echter af “hoe we definitief kunnen vaststellen of Covid-19 een natuurlijke of een bio-genetische uitbraak was?” Het eenvoudige antwoord, concludeerde hij, is: “Het is ingewikkeld.” Gezien de problemen bij het verkrijgen van gegevens over de vroege stadia van de uitbraak in de provincie Wuhan, zei Kortpeter “de enige manier om dichter bij het begrijpen van de mysterieuze oorsprong te komen is een onbevooroordeeld internationaal team naar China te sturen om een formeel onderzoek uit te voeren om de vroegste mensen te bepalen die in de uitbraak werden geïnfecteerd, specimens in het Wuhan laboratorium te vergelijken met menselijke specimens, en soortgelijke virussen in vleermuis- en andere dierenpopulaties te analyseren“.

Andere academici hebben ondertussen gewaarschuwd voor een explosie van samenzweringstheorieën die online worden gedeeld over de oorsprong van Covid-19 en de vaccins die beschikbaar worden gesteld. Eén onderzoeker, Jing-Bao Nie van de Otago Medical School in Nieuw-Zeeland, schreef dat deze samenhangen met “schadelijke tendensen op het internationale toneel waaronder diep wantrouwen, vijandigheden, de macht van ideologieën zoals nationalisme, en het opofferen van de waarheid in propagandacampagnes.

Het in Moskou gevestigde Levada Centrum is door het Russische Ministerie van Justitie geregistreerd als een “buitenlands agent” vanwege de financiering die het ontvangt van overzee.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Chinese viroloog: Corona is een door een laboratorium gemaakt virus dat opzettelijk is vrijgegeven

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pipo
pipo
1 jaar geleden

voor in Europa heeft men de uitrol van 5G vervroegt met 8 maanden vooral op de skigebieden waar ze voor een grote opp. te sterk moeten zenden de mensen zijn ziek of verzwakt teruggekomen met dezelfde symtomen als covid19
ik heb er enkele bezocht en zie rond de 5G antennes grote sparren waar de korst er afvalt , ook op het skigebied zijn er plaatsen met tal van dode bomen
dus wat doet dat voor een mens die grotendeels uit water bestaat