In 2015 en vorig jaar september deden ze dat ook al. Als een vissersschip met zijn netten vasthaakt aan zo’n rotsblok kapseist het en wie weet wat dan de gevolgen zullen zijn.

Een fatsoenlijke overheid zou dit soort linkstuig aanklagen voor poging tot moord, maar het zijn hun handlangers die op het regeringspluche ruften.

Tegen de natuur verwoestende windmolens op zee protesteert Greenpis nooit en ook niet tegen de visgehaktmolens van VattenFall die vis tot sushi vermalen in de Maas, want dat is ‘milieuvriendelijk’ en bovendien in lijn met de plannen van de ultrarijke ‘Great Reset’ globalisten.

De Fransen zijn pissig:

Op woensdag 24 februari heeft de producentenorganisatie van Boulogne-sur-Mer haar leden gewaarschuwd voor een gevaar voor de visserij in het oostelijk deel van het Kanaal.

In een e-mail liet zij weten dat het vaartuig van de milieubeschermingsorganisatie Greenpeace, Esperanza, de afgelopen dagen zes rotsblokken had ondergedompeld in de Britse exclusieve economische zone (EEZ), in een gebied dat door Franse vaartuigen wordt bezocht. Zij heeft ook soortgelijke acties ondernomen op de Doggersbank, een ander gebied dat van oudsher door schepen uit Boulogne-sur-Mer werd bezocht.

Volgens de door de Engelse autoriteiten verstrekte coördinaten omvat dit het gebied tussen Brighton (Engeland) en Fécamp, waar verscheidene Franse vissersvaartuigen deze donderdagmorgen aanwezig waren.

Volgens de Britse pers heeft de Esperanza verschillende betonblokken in het water gegooid om de visserijactiviteiten in het gebied, dat de organisatie graag tot beschermd zeegebied zou zien uitgeroepen, te verhinderen. De nationale federatie van vissersorganisaties (NFFO), die dit soort activiteiten illegaal en gevaarlijk voor de veiligheid van de vaartuigen acht, roept in een brief aan de leiders van de belangrijkste Britse politieke partijen op om deze actie te veroordelen, meldt FishFocus. De NFFO hekelt de straffeloosheid van Greenpeace van de kant van de Marine Management Organisation.

“Met deze demonstratie stellen we het gebrek aan actie van verschillende landen om beschermde zeegebieden in te stellen aan de kaak,” betoogt François Chartier, campagnevoerder Oceanen bij Greenpeace Frankrijk. “Dit is geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. Op deze manier, en op symbolische wijze, willen wij de aandacht trekken van de besluitvormers,” beweert hij.

Boten laten kapseizen en vissermannen in gevaar brengen is niet geweldloos.

Nu Franse boomkorvissers (sleepnetten) er niet meer kunnen vissen zouden de innovatieve Nederlandse pulsvissers misschien … Oh nee. Dat is verboden door de EU om precies die Franse vissers te beschermen die nu door Greenpeace het brood uit de mond wordt gestoten.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Greenpeace oprichter: opwarming van de aarde is “de grootste zwendel in de geschiedenis”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bob Fleumer
Bob Fleumer
1 jaar geleden

Waar heb je nou een marine voor ? Greenpies moet een schot voor de boeg hebben en bij doorgaan de boeg raken, wat hier gebeurt is misdadig!