Er valt geen touw meer vast te knopen aan de multiraciale diversiteitsverwarring in de VS behalve dat Blanken altijd schuldig zijn, ook als ze niet schuldig zijn.

RT:

Antiracisme-activisten in New York zijn in opstand gekomen om zich te verzetten tegen de blanke overheersing en eisen gerechtigheid voor een Filippijns-Amerikaanse man die in de metro op wrede wijze met een stanleymes werd opengesneden. Het maakt niet uit dat de aanvaller zwart was.

Honderden demonstranten verzamelden zich zaterdagmiddag in het Washington Square Park in New York en marcheerden door delen van Manhattan, onder het scanderen van: “Wiens straten? Onze straten.” Een van hen droeg een bord waarop stond: “Blank nationalisme is het virus.”

De organisatoren noemden het evenement “gerechtigheid voor de aanval op Noel Quintana.” Een promotieposter zei ook: “Stop het geweld tegen Aziaten. Laten we ons verenigen tegen het blanke nationalisme.”

https://twitter.com/mxtaliajane/status/1363219622758133763

De 61-jarige Quintana, een inwoner van Manilla, werd op 3 februari in een overvolle metro aangevallen toen hij in de ochtendspits op weg was naar zijn werk. De aanvaller schopte herhaaldelijk tegen Quintana’s boodschappentas en sneed vervolgens met een stanleymes van oor tot oor in zijn gezicht nadat de Aziatische man had geklaagd. Quintana moest zelf hulp zoeken, omdat geen van de omstanders ingreep of een ambulance belde, en hij kreeg ongeveer 100 hechtingen om zijn wonden te dichten.

De politie beschreef de vermeende aanvaller als “hij draagt een zwart masker met een Louis Vuitton-logo en een zwarte jas van North Face“. Hoewel de politie blijkbaar een scherp oog had voor de kledingmerken waar de vermoedelijke mesaanvaller de voorkeur aan gaf, maakte ze geen melding van andere uiterlijke aspecten die op de beelden van de bewakingscamera’s van de man te zien waren, zoals zijn huidskleur en afrokapsel.

Gebruikers van sociale media wezen op de duidelijke kloof tussen de dader van het misdrijf en het ras van de mensen die het doelwit waren van de mars voor gerechtigheid. “Dit is de verdachte als je hem wilt identificeren,” zei de conservatieve commentator Ian Miles Cheong zondag op Twitter.

Op een andere poster voor de antiracismabijeenkomst stond Vicha Ratanapakdee, een 84-jarige Thaise immigrant die eind januari in San Francisco werd gedood toen een man van de overkant van de straat op hem inreed en hem op de grond sloeg. Een 19-jarige zwarte man, Antoine Watson, werd eerder deze maand gearresteerd en aangeklaagd voor de moord op Ratanapakdee.

Is er ook maar een greintje bewijs dat de 84-jarige Vicha Ratanapakdee is vermoord door Blank nationalisme?” vroeg journalist Lee Fang. Voormalig Republikeins congreskandidaat Joshua Foxworth reageerde met sarcasme en zei: “Blank nationalisme is de schuldige voor het feit dat zwarte mensen Aziaten mishandelen.”

Het incident met Ratanapakdee was er een in een reeks van onuitgelokte aanvallen op oudere Aziatische Amerikanen in het San Francisco Bay gebied recentelijk.

En net als bij de Quintana-zaak in New York, werden de zwarte aanvallen op Aziaten in Californië toegeschreven aan Blanken. De Pulitzerprijs-winnende romanschrijver Viet Thanh Nguyen stelde dat Aziaten het geweld moeten erkennen als “onderdeel van een patroon van Blanke suprematie“. Zelfs als de aanvallers zwart zijn, voegde hij eraan toe, “is de oplossing niet om terug te vallen op onze eigen racistische veronderstellingen, maar om het systeem van Blanke suprematie verantwoordelijk te houden voor het verdelen van ons.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Secretaris-generaal van de VN zegt dat “White Supremacy” een van de grootste wereldwijde bedreigingen is

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties