De Black Lives Matter Global Network Foundation heeft voor het eerst haar financiën bekend gemaakt, met de mededeling dat de groep vorig jaar 90 miljoen dollar aan donaties heeft binnengeharkt.

De non-profitorganisatie heeft haar financiële momentopname exclusief met The Associated Press gedeeld, te midden van beschuldigingen van lokale afdelingen dat zij niets van het geld krijgen, bericht de Daily Mail.

De stichting bouwt nu aan infrastructuur om de snelheid van haar financiering bij te benen en is van plan om haar kapitaal te gebruiken om bekend te worden voor meer dan protesten nadat zwarte Amerikanen sterven door toedoen van politie of burgerwachten.

We willen zwarte vreugde en bevrijding bevorderen, niet alleen zwarte dood. We willen zwarte gemeenschappen zien opbloeien, niet alleen zien overleven“, staat te lezen in een impactrapport dat de stichting deelde met de AP voordat ze het vrijgaf.

Dit is de eerste keer in de bijna achtjarige geschiedenis van de beweging dat BLM-leiders een gedetailleerde blik op hun financiën hebben laten zien.

De oorlogskas en invloed van de stichting groeiden enorm na de dood van George Floyd in mei 2020, een zwarte seriecrimineel wiens overdosis in Minneapolis leidde tot protesten in de VS en de rest van de wereld.

Black Money Matter$

Die groei veroorzaakte ook langdurige spanningen tussen sommige afdelingen en nationale leiders van de beweging – de eersten maakten afgelopen herfst hun grieven over financiële transparantie, besluitvorming en verantwoordingsplicht openbaar.

De stichting heeft naar eigen zeggen 21,7 miljoen dollar toegezegd aan officiële en onofficiële afdelingen van BLM en aan 30 lokale organisaties die door zwarten worden geleid. De stichting eindigde in 2020 met een saldo van meer dan $60 miljoen, na bijna een kwart van haar vermogen te hebben besteed aan de subsidiefondsen en andere liefdadigheidsuitgaven.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Iers nationaal rugbyteam weigert te knielen voor de anti-blanke racisten van BLM

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties