In wat het eerste geval lijkt te zijn van een door een rechtbank bevolen gedwongen COVID-19-vaccinatie, heeft een rechtbank in Galicië, Spanje, de kant van een verpleeghuis gekozen om een wilsonbekwame vrouw te verplichten het COVID-19-vaccin te krijgen, ondanks de bezwaren van haar familie.

Hoewel de Spaanse regering volhield dat het nieuwe vaccin vrijwillig zou zijn, nam het verpleeghuis in feite de voogdij over de dementerende vrouw en vaccineerde haar zonder de geïnformeerde toestemming van haar familie.1

De vrouw werd volgens het verpleeghuis “niet in staat geacht om geldige toestemming te geven”.2

Rechter Javier Fraga Mandian verklaarde dat de rechter wettelijk verplicht was om in te grijpen en de wensen van de familie terzijde te schuiven om de gezondheid van de vrouw te beschermen en dat zijn beslissing niet gebaseerd was op het welzijn van andere bewoners, schrijft Carolyn Hendler.

Hij verklaarde dat zijn beslissing was gebaseerd op wat hij als onweerlegbaar bewijs beschouwde dat het niet krijgen van het vaccin riskanter zou zijn dan de bijwerkingen van het vaccin vanwege het “bestaan van tienduizenden sterfgevallen” als gevolg van het coronavirus in Spanje.3

Bescherming volksgezondheid weegt zwaarder dan geïnformeerde toestemming van gezin, zeggen rechters in Spanje

Het bedrijf dat het verpleeghuis beheert, DomusVi, beweerde dat 98 procent van de 15.000 bewoners in alle verpleeghuizen die het beheert, ermee instemde om het nieuwe vaccin te krijgen en dat de twee procent die ervoor koos om de injecties niet te krijgen, in staat waren om hun eigen beslissing te nemen.4

Domus Vi zei dat het naar de rechter stapte om de vaccinatie van de vrouw in deze zaak af te dwingen vanwege bezorgdheid over de gezondheid van andere bewoners en gezondheidswerkers in het verpleeghuis.5

Een andere rechtbank in Sevilla, Spanje werd korte tijd later met een soortgelijke juridische kwestie geconfronteerd toen een verpleeghuis een ernstig wilsonbekwame 87-jarige bewoonster wilde dwingen het COVID-19 vaccin te krijgen, tegen de wens van haar zoon in.

De rechter, die het verpleeghuis gelijk gaf, zei dat de bescherming van de volksgezondheid zwaarder woog dan het bezwaar van haar zoon tegen de vaccinatie.6

In een ander geval zei een openbare aanklager in Zuid-Spanje dat ieder familielid dat optreedt als wettelijke voogd voor een wilsonbekwame bewoner van een verpleeghuis het risico loopt de voogdij te verliezen als het niet instemt met de vaccinatie7.

Onbekend of COVID-19 vaccins infectie en overdracht voorkomen

COVID-19-vaccins zijn niet getest om vast te stellen of zij overdracht van het nieuwe coronavirus voorkomen.

Ambtenaren van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben verklaard dat het niet duidelijk is of COVID-19 vaccins asymptomatische infectie en transmissie kunnen voorkomen. WHO hoofdwetenschapper en kinderarts Soumya Swaminathan, MD zei:

“We blijven wachten op meer resultaten van de vaccinproeven om echt te begrijpen of de vaccins, afgezien van het voorkomen van symptomatische ziekte en ernstige ziekte en sterfgevallen, of ze ook infectie zullen verminderen of voorkomen dat mensen besmet raken met het virus en het vervolgens doorgeven of overdragen aan andere mensen. Ik geloof niet dat we voldoende bewijs hebben voor een van de vaccins om er zeker van te zijn dat het zal voorkomen dat mensen de infectie daadwerkelijk oplopen en het daarom kunnen doorgeven. “8

Ondanks het gebrek aan bewijs dat het vaccin infectie en overdracht van het coronavirus voorkomt, heeft Spanje van het vaccineren van verpleeghuisbewoners een prioriteit gemaakt sinds het vaccin in december 2020 werd goedgekeurd.9

Op 12 januari 2021 zei de Spaanse minister van Volksgezondheid Salvador Illa dat alle verpleeghuisbewoners naar verwachting binnen een week het COVID-19-vaccin zouden krijgen.10

Uitbraken van COVID-19 na vaccinatiecampagnes in verpleeghuizen in Spanje

De haast om de bewoners van verpleeghuizen te vaccineren heeft geleid tot massale uitbraken van COVID-19 onder het personeel en de bewoners van verpleeghuizen na de vaccinatiecampagnes.

Op één na alle bewoners van een verpleeghuis in Lagarta, Spanje, kregen COVID-19 nadat het personeel en de bewoners hun eerste vaccinatie hadden gekregen.

Binnen zes dagen na het massale vaccinatieprogramma hadden 10 bewoners symptomen van COVID-19 en de uitbraak leidde tot negen sterfgevallen.

De tweede dosis van het vaccin werd op 3 februari toegediend. De algemeen directeur van het bedrijf, dat het verpleeghuis runt, zei dat hij niet dacht dat de uitbraak door het vaccin was veroorzaakt en dat “hoe eerder iedereen zijn vaccin krijgt, hoe beter. “11

Een andere grote uitbraak van COVID-19 deed zich voor in een verpleeghuis in Torrevieja, Spanje, waar alle 42 werknemers en bewoners positief testten op het coronavirus een week nadat zij de eerste dosis van het vaccin hadden gekregen.

De tweede dosis, die oorspronkelijk gepland was voor 25 januari, is uitgesteld totdat het personeel en de bewoners een volledige screening hebben ondergaan en niet langer positief testen op SARS-CoV-212.

Over dat laatste geval hebben we twee dagen geleden over bericht:

Spanje: Tweede Pfizer-prikken gestopt nadat 46 verpleeghuisbewoners stierven na eerste prik

Tot nu toe werden verplichte vaccinatiewetten in Europa zelden afgedwongen door middel van een gerechtelijk bevel.

Referenties:

Wilson J, Cheng M. Spain: Judge orders incapacitated woman to get virus vaccine. The Associated Press Jan. 13, 2021.
Ibid.
Wilson J, Cheng M. Spain: Judge orders incapacitated woman to get virus vaccine. ABC News Jan. 13, 2021.
Wilson J, Cheng M. Spain: Judge orders incapacitated woman to get virus vaccine. The Associated Press Jan. 13, 2021.
Ibid.
Spain’s elderly get second COVID-19 shot as infection rates soar. Reuters Jan. 18, 2021.
Wilson J, Cheng M. Spain: Judge orders incapacitated woman to get virus vaccine. The Associated Press Jan. 13, 2021.
Fisher BL. WHO, Fauci Warn COVID-19 Vaccines May Not Prevent Infection and Disease Transmission. The Vaccine Reaction Jan. 3, 2021.
Spain aims for all care home residents to get first COVID-19 vaccine dose by weekend. Reuters Jan. 12, 2021.

10 Spain pushes to vaccinate all nursing home residents within a week. RT Jan. 12, 2021.
11 Hodge M. COVID TRAGEDY Nine care home residents dead and 69 infected in mass Covid outbreak six days after getting vaccine. The Sun Feb. 2, 2021.
12 Trelinski A. Entire Nursing Home Catches COVID- 19 On Spain’s Costa Blanca A week After First vaccination. The Olive Press Jan. 18, 2021.
13 Most residents of Andalusian nursing home fell extremely ill after the vaccine, and 46 died shortly thereafter. Sevilla.ABC.es, Feb. 04, 2021.

Lees hier alles over Corona.

Lees hier alles over vaccins.

Lees hier alles over Vaccinatieplicht.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Senioren met geweld vastgebonden: 8 doden na dwang-vaccinaties in Berlijns verpleeghuis

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties