In tegenstelling tot andere EU-staten, waar de illegale migratie uit de Balkan en Noord-Afrika sinds de Coronapandemie is afgenomen, neemt de illegale immigratie in Oostenrijk al maandenlang massaal toe.

Er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder dat tientallen “vluchtelingen” door de politie worden opgepakt in een of andere federale provincie. Dit roept niet alleen vragen op over een gebrek aan grensbescherming door ÖVP-minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehmammer tegen migranten, terwijl de plaatselijke bevolking en andere Europeanen streng worden gecontroleerd, maar ook over de verspreiding van het Coronavirus, wat tot dusverre ten stelligste is ontkend.

Vijfde van de migranten hebben corona

Hoewel de regering nooit ophoudt de bevolking de schuld te geven van de gestage toename van het aantal gevallen van Corona-besmetting, zijn het in werkelijkheid de migrantengemeenschappen en illegale immigranten die verantwoordelijk zijn voor de wijdverspreide verspreiding van het virus, bericht UME.

Zoals de FPÖ nu heeft onthuld, is ongeveer een vijfde van de asielzoekers die het land illegaal binnenkomen, besmet met het coronavirus. Nu wil de partij weten hoeveel van de in totaal 12.500 (!) illegalen sinds 2019 bij “binnenkomst” een negatieve test konden of moesten laten zien – in tegenstelling tot landgenoten die in het buitenland waren.

FPÖ: Balkanroute nog open, veiligheid acuut in gevaar

FPÖ-partijleider Norbert Hofer uitte scherpe kritiek op het grensbeheer van de regering. De Balkanroute, een belangrijke invasieroute voor illegale immigranten uit het Midden-Oosten naar Midden-Europa, is nog steeds open, zei hij. Illegale migranten worden zonder meer in het land toegelaten, terwijl bijvoorbeeld Tirolers hun eigen provincie niet eens mogen verlaten:

“De Tiroolse bevolking moet “een negatieve test overleggen” om de federale staat te mogen verlaten – terwijl illegale migranten zonder problemen Oostenrijk kunnen binnenkomen. Dit is een schandaal en een faillietverklaring van de minister van Binnenlandse Zaken. Met dit lakse immigratiebeleid brengt hij niet alleen de veiligheid, maar ook de gezondheid van de Oostenrijkers in gevaar. Bovendien, zo zei hij, is de bewering van de Bondskanselier dat hij de Balkanroute heeft afgesloten nog een onwaarheid.”

Hofer riep daarom op tot een onmiddellijke immigratiestop en een hervorming van de overheidssteun voor buitenlanders, en zei dat Oostenrijk “een belangrijk bestemmingsland voor illegale migranten blijft, ook vanwege de overvloedige sociale uitkeringen“. Dit was niet langer aanvaardbaar.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Turkse jihadhorde bestormt kerk in Wenen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties