Afbeelding ter illustratie via Freepik

Afgelopen november hebben negen dagen van non-stop massaprotesten en een publieke verontwaardiging van artsen en wetenschappers een totalitaire wet voorkomen die gedwongen inentingen door de politie en de ontmanteling van alle bedrijven en organisaties mogelijk zou hebben gemaakt [1]. In een nieuwe poging zou een tussen Zweden en Denemarken overeengekomen wet het voor alle niet-gevaccineerde personen onmogelijk moeten maken om te reizen, familieleden te bezoeken en boodschappen te doen [2], waardoor indirect wordt afgedwongen wat te veel weerstand zou hebben opgeroepen indien openlijk geweld zou zijn gebruikt: verplichte vaccinaties. Hiertegen verdedigen de vrijheidslievende afstammelingen van de Vikingen zich luidkeels bij duizenden [3].

Dag en nacht maakten de burgers lawaai met potten en pannen tegen de epidemiewet, waarvan in de oorspronkelijke tekst het woord dwang 92 maal voorkomt en het woord macht 82 maal, schrijft Günther Müller. Ook in de plenaire vergadering van de Folketing, het Deense parlement in Christiansborg in Kopenhagen, konden de slogans tijdens de debatten niet worden genegeerd [4].

Dwingende wet zonder parlementaire goedkeuring

De wet had alles! Gezondheidsonderzoeken, gedwongen opnamen, isolatie en gedwongen vaccinaties met fysiek geweld door de politie, opschorting van de onschendbaarheid van de woning en het recht van vergadering konden willekeurig worden bevolen door de staat of de nationale gezondheidsautoriteit. Bovendien zou er sprake zijn geweest van massale inmenging in de economie, bedrijfseigendommen en plaatselijke lockdowns; ook zouden bedrijven verplicht kunnen zijn geweest informatie door te geven over de verblijfplaats van werknemers. De Epidemiewet zou eenzijdig door de uitvoerende macht, d.w.z. de Minister van Volksgezondheid, zijn uitgevaardigd, zonder enige parlementaire goedkeuring [5].

Weken van aanhoudend protest leiden tot succes

Na meer dan een week van aanhoudende protesten zijn de regerende sociaal-democraten gezwicht. Ook alle andere partijen, de Deense Medische Vereniging en wetenschappers hadden zich uitgesproken tegen dergelijke verregaande bevoegdheden van de staat tegenover de burgers [6].

De wereldwijde mainstream zweeg erover, ze wilden natuurlijk absoluut voorkomen dat dit voorbeeld aansloeg. Het werd voor het eerst gerapporteerd op sociale mediakanalen en vervolgens in blogs [7].

https://twitter.com/robinmonotti/status/1327588831659483137

Haat object Minister-president

Voor velen is de sociaal-democratische premier sindsdien een bijzonder voorwerp van haat. In januari werd een pop van Mette Frederikson verbrand, een soortgelijk incident deed zich een paar dagen geleden een tweede keer voor, dit keer deed de Frederikson-pop denken aan dictator Kim Jong-un.

De premier wordt ook bekritiseerd omdat zij opdracht heeft gegeven tot het doden van alle nertsen in bontfokkerijen zonder enige wettelijke of wetenschappelijke basis. De regering zei dat een virusmutatie bij de dieren een toekomstige vaccinatie ondoeltreffend zou maken [9]. Een hele tak van de economie werd zwaar beschadigd: Denemarken is ‘s werelds grootste producent van nertsenbont, dat voornamelijk naar Taiwan en China wordt uitgevoerd. Zelfs de pelzen van de dieren zouden worden vernietigd en er kwamen woedende protesten van de getroffen boeren die vreesden voor hun inkomen. Nu de maatregelen zijn stopgezet, moeten de boeren een vergoeding krijgen, nadat steeds meer wetenschappers de opportuniteit van de maatregelen in twijfel trokken en kritiek uitten op het ontbreken van een rechtsgrondslag [10].

Nieuwe poging tot verplichte vaccinatie via de achterdeur

Nu probeert de geplaagde sociaal-democratische regering opnieuw een indirecte vaccinatieplicht erdoor te drukken tegen de wil van het volk in. Het oude ontwerp van de gezondheidswet is grotendeels onschadelijk gemaakt. Er wordt beweerd dat de Denen bijzonder bereid zijn tot vaccinatie [11]. Zeker is dat na maanden van intensieve discussie veel mensen in het land van gedachten zijn veranderd, zoals in het verleden ook het geval is geweest met andere omstreden vaccinaties [12].

Samen met Zweden zijn er plannen om burgers te dwingen zich te laten vaccineren via een elektronische identiteitskaart. Maar de Deense protestbeweging is terug met avondmarsen met fakkels [13]. Een geplande wet in Zweden laat zien waartoe de vaccinatiekaarten zullen leiden: ongevaccineerden zal de toegang worden ontzegd tot restaurants, vliegreizen en bezoeken aan familieleden [14].

Bronvermeldingen:

1. Gorissen Federspiel (3.4.2020) Covid-19: The Danish epidemic act. gorissenfederspiel.com &
Tyler Durden (18.11.2020) Forced vaccination law in Denmark abandoned after plublic protests. coronastocks.com & Kate Andrews (17.11.2020) Denmark is creating a roadmap for mandatory vaccinations. spectator.co.uk

2. David McLoon (8.2.2021) Sweden vaccine passports will ‘probably be required’ for shopping, eating out, travel, meeting loved ones. lifesitenews.com & Tyler Durden (5.2.2021) Sweden joins Denmark, US is issuing “immunity passports” zerohedge.com

3. N.N. (7.2.2021) Hundreds march through Copenhagen to protest Covid-19 lockdown & plans for vaccination passports (VIDEO) rt.com & N.N. (7.2.2021) Hundreds protest Covid restrictions in Denmark. thelocal.dk

4. Jeanne Smits (18.11.2020) Danish govt backs down on forced Covid vaccination law after citizens protest with pots and pans. lifesitenews.com

5. Gorissen Federspiel (3.4.2020) Covid-19: The Danish epidemic act. gorissenfederspiel.com &
Jeanne Smits (18.11.2020) Danish govt backs down on forced Covid vaccination law after citizens protest with pots and pans. lifesitenews.com

6. N.N.(21.12.2020) Denmark scraps provision for enforced vaccination in new epidemic bill. thelocal.dk & Jeanne Smits (18.11.2020) Danish govt backs down on forced Covid vaccination law after citizens protest with pots and pans. lifesitenews.com

7. Twitter Account Robin Monotti: https://twitter.com/robinmonotti/status/1328035491887915009
& Tyler Durden (18.11.2020) Forced vaccination law in Denmark abandoned after public protests.
coronastocks.com

8. N.N. (25.1.2021) Two arrested for burning effigy of Denmark’s premier Mette Frederikson at coronavirus protest. The Coronavirus Pandemic, scmp.com & N.N. (7.2.2021) Protests erupts in Denmark over digital vaccination certificate. opoyi.com

9. D Dyer (9.11.2020) Covid-19: Denmark to kill 17 million minks that could undermine vaccine effort.
BMJ, 371, m4338.doi.org/10.1136/bmj.m4338

10. Jan Olsen (6.11.2020) Danish mink cull descends into political chaos over legality. ft.com & Antonia Mortensen, Mick Krever (10.11.2020) Danish government backtracks on Covid-19 order to cull healthy mink. cnn.com

11. N.N. (21.12.2020) Danes are the most willing to be vaccinated against Covid-19. carlsbergfondet.dk

12. P R Hansen, M Schmidtlaicher, N T Brewer (11.2.2020) Resilience of HPV vaccine uptake in Denmark: decline and recovery. Vaccine, 38,7, 1842-1848.doi.org/10.1016/j.vaccine.2019.12.019

13. N.N. (7.2.2021) Hundreds protest Covid restrictions in Denmark. thelocal.dk

14. David McLoon (8.2.2021) Sweden vaccine passports will ‘probably be required’ for shopping, eating out, travel, meeting loved ones. lifesitenews.com

Lees hier alles over Corona.

Lees hier alles over vaccins.

Lees hier alles over Vaccinatieplicht.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Rechtbank in Peru: COVID-19 uitvinding van een “wereldwijde criminele elite”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties