Het Regime Rutte kon binnen een paar uur een bevriende (aangewezen?) rechter het onrechtmatig verklaren van de avondklok opzij laten schuiven. 

Een normale burger krijgt dat niet voor elkaar. Sommige varkens zijn gelijker dan andere varkens.

De uitspraak in het beroep daartegen moet een week op zich laten wachten. De veronderstelling dat Rutte daar ook een hand in heeft gehad is niet vergezocht, want het gaf hem de mogelijkheid de rechtspraak te doorkruisen door een spoedwet aan te laten nemen terwijl de zaak nog onder de rechter is.

Wannabe dictaturen hebben hier een lesje efficiency te leren. Rutte is inmiddels gepokt en gemazeld. En heeft al tien jaar de tijd gehad om alle instituties met ‘zijn’ mensen te bemannen. Het is niet onwaarschijnlijk dat hij die mogelijkheid benut heeft.

Grapperhaus en Rutte hebben gelijk van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de avondklok om te zetten in een 24-uurs klok. En die overbetaalde bewoners van de SlaapKamers op het Binnenhof zijn er mee akkoord gegaan.

Het is geen wet ‘avondklok’ meer nu, maar een wet “vertoeven in de buitenlucht”. Die op elk moment van de dag ingezet kan worden.

Dat je elkaar in de buitenlucht niet kan besmetten doet er niet toe, het is de natte droom van elke dictatuur. Geen ingewikkelde goelag nodig, geen kostbare ‘psychiatrische’ inrichtingen, sluit die kutslaven gewoon op in hun eigen huis.

Heel toevallig hadden de Build Back Better freaks van The Great Reset dat toch al voor ogen. Rutte zet handig een kleine tegenslag om in het bevorderen van de agenda die hij al een tijdje aan het uitvoeren is.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Mark Rutte kreeg ‘The Global Citizen Awards 2019’ uit handen van Klaus Schwab

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
2 jaren geleden

Maar je kunt wel met je auto van A naar B reizen, want als jij in je auto zit, dan ben je niet in de buitenlucht. Het enige probleem zou zijn is het in en uitstappen, maar als dat ook niet in de buitenlucht plaats vindt is er geen vuiltje aan de lucht. Of als jij je met een beschermend pak vanuit huis naar de auto loopt en zo ook weer uitstapt, ben je ook niet in de buitenlucht geweest.