Een overweldigende meerderheid van jonge vrouwen in Europa mijdt bepaalde plaatsen of wijken uit angst om aangevallen of lastiggevallen te worden, aldus een Europees rapport dat vrijdag is gepubliceerd.

Uit angst om lichamelijk of seksueel te worden aangevallen of lastig gevallen, vermijdt 83% van de vrouwen tussen 16 en 29 jaar alleen te zijn op bepaalde plaatsen, naar bepaalde straten of buurten te gaan, of zich af te zonderen met een andere persoon, aldus de studie.

Het Europees Bureau voor de grondrechten (FRA), gevestigd in Wenen (Oostenrijk), interviewde 35.000 mensen in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Macedonië over hun perceptie van misdaad, veiligheid en de rechten van slachtoffers, bericht 20min.fr.

“Vooral jonge vrouwen mijden verschillende plaatsen uit angst voor hun veiligheid. Dit is een belangrijke kwestie in termen van gelijkheid, omdat het laat zien dat ze openbare ruimtes niet op dezelfde manier kunnen gebruiken als mannen, ” zei Sami Nevala, auteur van het rapport.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Italië: Nigerianen verkrachten en hakken 18-jarig meisje in 20 stukken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties