Rawpixel

Een van de “grote mythen” waarmee sluitingen en verregaande stilleggingen van het dagelijks leven in Duitsland al maandenlang worden gerechtvaardigd, is de overbelasting van de ziekenhuizen in deze zogenaamde pandemie, waarin steeds minder slachtoffers vallen.

Een echte pandemie wordt gekenmerkt door een massale toename van het aantal ziekenhuisopnames, in alle leeftijdsgroepen en, vooral, van het aantal gevallen waarin de pandemie zich voordoet. Met Corona, is het tegenovergestelde waar, bericht Wochenblick.

Nu bewijst een opzienbarende studie die vorige week op het portaal medRxiv is gepubliceerd en waarover door het nieuwsportaal Sciencefiles verslag is uitgebracht, dat Corona, in tegenstelling tot de officiële propaganda, niet heeft geleid tot een hoger ziekenhuisgebruik, maar tot een lager gebruik.

Grotere studie dan de microcensus van het Duitse Federale Bureau voor de Statistiek

De studie, door de auteurs Andreas Bollmann, Sven Hohenstein, Vincent Pellissier, Sebastian König, Laura Ueberham, Gerhard Hendricks, Andreas Meier-Hellmann en Ralf Kuhlen, getiteld “Hospitalization for emergency-sensitive conditions in Germany during the COVID-19 pandemic. Insights from the German-wide Helios hospital network” is gebaseerd op een veel groter bestand van statistische gegevens dan bijvoorbeeld de berekeningen van het Bundesamt für Statistik. Terwijl de autoriteit zich baseert op de onderzoeken van de Duitse microcensus, die een steekproef van 1 procent van de totale bevolking evalueert, onderzoekt de nieuwe studie de situatie van de Helios-ziekenhuizen, die ongeveer 10 procent van de ziekenhuismarkt in Duitsland bestrijken.


LEES OOK:

Bijkomende schade door Covid-maatregelen van de overheid – Kanker, hartaanvallen en beroertes blijven onbehandeld


20 procent minder ziekenhuisopnames

Uit een vergelijking van alle opnames van patiënten met een levensbedreigende ziekte in de ziekenhuizen van de Helios Groep tussen 2019 en het Corona-jaar 2020, namelijk in de onderzochte periode van telkens 1 januari tot en met 17 november, is gebleken dat tijdens de pandemie in 2020 op geen enkel moment meer patiënten met een levensbedreigende ziekte zijn opgenomen dan in het jaar daarvoor. Integendeel, in de periode van de “eerste golf” – van 12 maart tot 13 juni 2020 – is het aantal opgenomen patiënten met een levensbedreigende ziekte enorm gedaald: Op dit eerste hoogtepunt van de Corona-crisis – precies in de drie maanden waarvoor paniekprofeten in publieke talkshows destijds een dreigende triage en tot 200.000 doden voorspelden – werden in 2020 32.807 patiënten als ziekenhuispatiënt opgenomen in Helios-ziekenhuizen. In dezelfde periode vorig jaar waren het er ongeveer 20% meer – 39.379 patiënten.


LEES OOK:

Duitsland sluit de helft van zijn ziekenhuizen ondanks dat die door Covid-19 overbelast zouden zijn


Sterke daling van de bezettingsgraad tot 2019

Wat Corona zelf betreft, is het beeld ook veel ontspannener: Gedurende de gehele periode van de eerste lockdown werden 286 Covid 19 patiënten opgenomen in de 80 klinieken van de Helios Groep; zo ongeveer het tegenovergestelde van de scenario’s die voor de burgers in heel Europa werden uitgespreid in het kader van een paniekscenario dat door de algemene staf van politici was voorbereid via Bergamo-horrorbeelden en kromme diagrammen.

De echte verschrikking was niet Corona, maar de schadelijke gevolgen van de lockdown: de auteurs van de studie tonen nauwgezet aan dat in plaats van een toename van het aantal gevallen, er integendeel een beangstigende afname was – bij patiënten met andere levensbedreigende ziekten, zoals gevallen van diabetes, hartaanvallen en beroertes, algemene longziekten, acute darmziekten en -ontstekingen, nier- en leverfalen of hersenbloedingen. De vrees van acute patiënten dat zij geen of geen adequate behandeling zouden kunnen verwachten in de klinieken, die overbelast zouden zijn en in ieder geval alleen gericht op de aanpak van de pandemie, kwam hier dus tot uiting. Met verwoestende gevolgen op lange en lange termijn, die opnieuw te verwachten zijn bij de tweede lockdown, waarbij de reguliere behandeling in de klinieken opnieuw afneemt en opnieuw operaties, preventieve onderzoeken en therapieën worden opgeschort en uitgesteld.

De doden die het gevolg zijn van deze politiek veroorzaakte verkeerde ontwikkeling, zijn de echte Lockdown-doden – en zij zullen pas na enige tijd merkbaar worden. Het is echter meer dan twijfelachtig of de verantwoordelijke politici die ze op hun geweten hebben, ooit ter verantwoording zullen worden geroepen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Merkel en de EU bevestigen: Corona dient de Great Reset

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties