Er komt nu nieuwe informatie van de politie over hoe criminele bendes zich organiseren in buitenwijken. Door middel van geheime chats die onlangs werden gekraakt, hebben bendeleiders zich geopenbaard en het blijkt dat het doel is om de netwerken als “legers” te leiden en dat deze bewapend gebieden zullen patrouilleren. Dit op hetzelfde moment dat de politie zich terugtrekt uit de buitenwijken.

Dit zijn foto’s uit het voorlopige onderzoeksrapport van de politie dat op Twitter is geplaatst en die laten zien hoe berucht het Vårby-netwerk delen van de zuidelijke buitenwijken van Stockholm controleert, bericht Samnytt.

Hieronder vindt u een fragment uit gesprekken waaruit blijkt dat Vårbynätverket een doorlopend schema heeft met vijf teams van elk drie personen. Een daarvan is actief in Alby C. Elk team heeft een teamleider en moet wapens “bij de hand” hebben. Elk gebied heeft zijn eigen “capo” die de teams bestuurt.

De gekraakte Encro-chats laten zien dat het netwerk zichzelf ziet als een leger en oproept tot militaire discipline in het veld. De bendeleden die niet voor zichzelf zorgen, worden gestraft.

Ondanks dat de belangrijkste inkomsten van het netwerk uit de verkoop van drugs komen, zijn de leiders bang dat hun eigen voetsoldaten andere drugs dan cannabis gebruiken.

Kwesties “verzoek” en “arrestatie”

In verdere communicatie beveelt de bendeleider dat een persoon die vanwege zijn angst niet van plan was naar een afgesproken vergadering te komen, in het gebied gezocht zou worden en gearresteerd zou worden door bendeleden die hem zien.


LEES OOK:

Zweden: Criminelen vaardigden een avondklok uit in Tensta


De bendepatrouilles zorgen ervoor dat de winkels niet worden gestoord – en handhaven ook enige vorm van orde in het gebied. Dit op hetzelfde moment dat de politie zich terugtrekt uit de buitenwijken. In het machtsvacuüm dat wordt gevormd, breiden de bendes hun macht uit. In een gesprek hieronder wordt een persoon die op een quad in de buurt rijdt, gewaarschuwd. De persoon moet een waarschuwing hebben gekregen van de bende – namelijk dat zijn benen zullen worden gebroken als hij de volgende keer door de bende wordt gevonden.

Wanneer de politie nog steeds in het gebied verschijnt, staat de bende klaar om “de shurda op te halen” (wapens) en “vliegen op aina als ze komen” (de politie aan te vallen)

Groot politie-tekort in Stockholm

Eind januari meldde TV4 dat het politietekort groot is in regio’s die door geweld worden getroffen en dat duizenden politieagenten te kort zijn. Het tekort bleek vooral groot in Stockholm, waar ondanks de groeiende bendecriminaliteit met schietpartijen en explosies 135 politieagenten minder zijn dan vijf jaar geleden.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Irakees onthoofdt 17-jarig Zweeds meisje – Bewaart haar hoofd als trofee in een koffer

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties