Het voorstel voor het huidige uitstel werd door premier Jean Castex gedaan in november, toen het land in zijn tweede lockdown zat.

De Franse regering is momenteel huiverig om nog een derde lockdown af te kondigen. Volgens wetenschappers heeft Macron met het vooruitschuiven van dat besluit een grote gok genomen. Er bestaat een risico op ‘burgerlijke ongehoorzaamheid”, zei Christophe Castaner, de chef van de partij van president Macron, eind vorige maand tegen de krant Le Parisien.

Nederlands Dagblad

Frankrijk heeft een van de hardste lockdowns en een strengere avondklok dan Nederland, van 18.00 tot 06.00. Toch heeft Frankrijk het vijf na hoogste besmettingscijfer ter wereld. Het zoveelste bewijs dat Lockdowns en avondklokken niet werken.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De wetenschap is duidelijk: Lockdowns zijn dodelijker dan het virus en maskers werken niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in