De winterkou heeft veel mensen in Duitsland weer te pakken. Reeds in 2019 waren ongeveer twee miljoen Duitsers om financiële redenen niet in staat hun huis naar behoren te verwarmen. Dit blijkt uit de laatste gegevens van het Federale Bureau voor de Statistiek.

De winter van 2019 was voor ongeveer twee miljoen Duitsers erger dan voor de rest van de bevolking. Door de strenge kou konden veel burgers het zich niet veroorloven hun huizen voldoende te verwarmen. Dit komt overeen met ongeveer 2,5 procent van de bevolking. Deze verzamelde gegevens zijn nu gepubliceerd door het Federaal Bureau voor de Statistiek.


LEES OOK:

Illegale migranten kosten 27,4 miljard euro: Merkel laat Duitsland gecontroleerd doodbloeden


Alleenstaanden en eenoudergezinnen werden het vaakst getroffen. Ongeveer 4,8 procent van de alleenstaanden en 7,0 procent van de eenoudergezinnen konden hun woning niet voldoende verwarmen wegens geldgebrek. De energieprijzen in Duitsland worden beschouwd als de hoogste ter wereld.

In vergelijking met andere Europese landen is de situatie in Duitsland niet zo slecht. Dit probleem trof namelijk het vaakst mensen in Bulgarije (30,1 procent), Litouwen (26,7 procent) en Cyprus (21,0 procent). In Zweden, Oostenrijk en Finland daarentegen was het aandeel met iets minder dan 2% het laagst. In de hele Europese Unie was in 2019 gemiddeld ongeveer 6,9 procent van de bevolking financieel niet in staat om zijn woning naar behoren te verwarmen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Europa stond op de rand van een totale ineenstorting van de stroomvoorziening vrijdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in