De groep “heeft nu tien dagen om te reageren”, aldus Gérald Darmanin. Génération Identitaire verklaart dat zij “alle mogelijke rechtsmiddelen” wil aanwenden om deze beslissing aan te vechten.

De organisatie Génération Identitaire werd vrijdagavond op de hoogte gebracht van haar nakende ontbinding, zo vernam Le Figaro van de woordvoerder van de beweging, die informatie van franceinfo van deze zaterdag 13 februari bevestigde. De procedure werd zaterdagavond officieel bekrachtigd door minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op Twitter.

De groep “heeft nu tien dagen om op het voornemen te reageren“, schreef de minister eenvoudigweg. Indien geen nieuwe elementen worden aangebracht, “is de ontbinding (van de organisatie) zeer waarschijnlijk binnen 15 dagen,” verklaarde Beauvau aan Franceinfo.

Clément Martin, woordvoerder van de Génération Identitaire, betreurt “een politieke manoeuvre van de kant van de regering” en bezweert “het gebruik van alle mogelijke juridische middelen om dit besluit aan te vechten“, dat is ingegeven door “acties waarvoor wij niet zijn veroordeeld“.

“Wij zijn klokkenluiders, net als Greenpeace. Wij worden beschuldigd van het eigenlijke doel van onze strijd, zij proberen ons het zwijgen op te leggen terwijl wij ons vreedzaam verzetten tegen massa-immigratie”. In geval van ontbinding verzekert Generatie Identitaire dat: “de strijd tegen de islamisering en voor de Franse en Europese identiteit zal doorgaan tot ver buiten onze beweging”.

Het besluit om de vereniging te ontbinden is genomen door de minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, nadat hij op dinsdag 26 januari had verklaard dat hij “geschokt” was door verscheidene anti-migrantenacties van de Génération Identitaire aan de Franse grenzen, met name in de Pyreneeën. Verscheidene volksvertegenwoordigers hadden ook tot deze ontbinding opgeroepen.

Génération Identitaire heeft in april 2018 een soortgelijke operatie uitgevoerd in de Hautes-Alpes. Drie activisten werden door de rechtbank van Gap in eerste aanleg veroordeeld, maar in december vorig jaar in hoger beroep vrijgelaten. De beweging maakte zich ook bekend bij het grote publiek door het ophangen van een spandoek met de woorden “Gerechtigheid voor de slachtoffers van anti-blank racisme. White Lives Matter“, op een balkon met uitzicht op de Place de la République in Parijs, tijdens een antiracistische demonstratie die werd gehouden naar aanleiding van een oproep van het comité “Waarheid voor Adama“.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Regering Kurz strijdt tegen de ‘politieke islam’ – Verbiedt symbool van de Indentitairen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
de nieuwe Orwel
de nieuwe Orwel
1 jaar geleden

gelieve twitter niet meer te gebruiken