Voormalig minister van Migratie: “Eerlijk gezegd – de islam is een probleem in Denemarken”

0
1370
Inger Støjberg screenshot Vimeo

“De Islam is een probleem in Denemarken, Europa en de rest van de vrije wereld omdat het geweld, terreur en specifieke eisen met zich meebrengt over hoe we ons leven in ons eigen land moeten leven”, schrijft Inger Støjberg, voormalig minister van Migratie in Denemarken, op Facebook.

Eerder deze week slaagde de Deense veiligheids- en inlichtingendienst PET erin om een ​​nieuwe moslimterroristische aanslag in Denemarken af ​​te wenden. Tussen 6 en 7 februari werden zeven mensen gearresteerd op verdenking van zowel voorbereiding op een terroristische aanslag als deelname aan poging tot terrorisme, bericht Samnytt. Ze zouden onder meer bommen hebben vervaardigd.

Donderdag zijn nog eens zes mensen gearresteerd in Denemarken en één in Duitsland. Allen zijn bij de zaak betrokken, stelt PET in een incidentmelding.

In een openhartig bericht op Facebook bedankt Støjberg de inlichtingendienst van het land, maar betreurt tegelijkertijd de noodzaak ervan. Ze vraagt ​​zich ook af waarom zoveel politici het niet durven te zeggen hoe het is; “Islam is een probleem”.

De kern van waarom de Islam een ​​probleem is“, zegt Støjberg, “is niet alleen dat veel terroristische misdrijven worden gepleegd “met de koran in de hand”, maar ook het stilzwijgen van alle moslims die niet deelnemen aan het geweld. Zelfs als ze niet deelnemen, nemen ze ook niet actief afstand van geweld en terreur“.

In januari werd besloten dat Støjberg voor het Hooggerechtshof moest worden gedaagd voor een beslissing die ze tijdens haar tijd als minister had genomen. Ze wordt ervan beschuldigd “een onwettige instructie te hebben gegeven om asielzoekende stellen te scheiden waarvan één partij minderjarig was”, aldus DN. Støjberg heeft geen spijt van haar beslissing, die bedoeld was om minderjarige meisjes te redden van religieus opgelegde pedofilie, in de vorm van kindhuwelijken.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Mette Frederiksen, premier van Denemarken: Het doel is nul asielzoekers naar Denemarken

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in