Baden Württemberg: Rechtbank heft de corona-avondklok op

0
862

Het spoedberoep van een vrouw uit Tübingen heeft succes gehad: de administratieve rechtbank heeft het nachtelijk uitgaansverbod in verband met de Corona in Baden-Württemberg ongedaan gemaakt. Het verbod zal nog maar een paar dagen van kracht zijn.

De administratieve rechtbank van Baden-Württemberg heeft het nachtelijk uitgaansverbod ongedaan gemaakt. Volgens het maandag gepubliceerde besluit moet de bepaling in de Corona-verordening, die voorziet in uitreisbeperkingen van 20.00 uur tot 05.00 uur, worden opgeschort.

Het zal woensdagavond voor de laatste keer van toepassing zijn. Het dringende verzoek van een eiser uit Tübingen is dus ingewilligd, meldt Die Welt.

Regering kondigt verandering van strategie aan

De staat overweegt nu dergelijke maatregelen alleen voor de Corona-hotspots te nemen. Het was te verwachten dat met het oog op de dalende infectiecijfers in Baden-Württemberg de vraag naar de proportionaliteit zou worden gesteld, zei regeringswoordvoerder Rudi Hoogvliet maandag in Stuttgart tegen dpa. “Nu hebben we juridische duidelijkheid.” Vijftien stads- en plattelandsdistricten zitten onder de 50 in de zogenaamde zevendaagse incidentie, terwijl slechts vier districten nog boven de 100 zitten.

We hadden ook al overwogen om de verordening voor de hele staat te schrappen en er een regionale verordening van te maken,” zei Hoogvliet. Hij zei dat zij in het weekeinde reeds contact hadden gehad met de deelstaatregering in Beieren om samen met hun buurman te bekijken of en wanneer zij de verordening voor de gehele deelstaat gelijktijdig konden intrekken. De huidige Corona verordening, die ook de lockdown regelt, is nog van kracht tot 14 februari.

Het zuidwesten kent momenteel nog de strengste avondklok – van 20.00 uur tot 5.00 uur de volgende ochtend. Vorige week had minister-president Winfried Kretschmann (Groenen) de maatregel nog geprezen als zeer doeltreffend. In Beieren mogen mensen na 21.00 uur niet meer de deur uit.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


BAM! : Onderzoekers bezorgden Seehofer op verzoek “geheim document”, dat repressieve Coronamaatregelen moest rechtvaardigen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties