Jason Miller, een senior adviseur van voormalig president Donald Trump, onthulde zaterdag dat de voormalige president overweegt om in de niet al te verre toekomst een eigen social media platform te lanceren.

Het nieuws, dat komt nadat Trump permanent werd verbannen van Twitter en voor onbepaalde tijd van Facebook, kwam tijdens Miller’s verschijning op zaterdag op SiriusXM 125 the Patriot Channel, meldt Breitbart News.

Ik zou verwachten dat we de president weer zullen zien opduiken op sociale media,” zei Miller toen hem gevraagd werd wat Trump hierna van plan is. “Of dat nu het aansluiten bij een bestaand platform is of het creëren van zijn nieuwe platform, er zijn een aantal verschillende opties en een aantal verschillende vergaderingen die ze hebben gehad op dat front. Er is nog niets op handen.


LEES OOK:

Donald Trump is verhuisd naar GAB nu


Gevraagd naar hoe een sociaal netwerk van Trump, genaamd “Trumper” of iets dergelijks, eruit zou zien, was Miller voorzichtig maar zei dat de voormalige president overweegt om zich aan te sluiten bij bestaande nieuwe platforms of om zijn eigen concurrent te lanceren voor de techgiganten in Silicon Valley.

“Alle opties liggen op tafel,” zei Miller. “Een aantal dingen worden besproken. Blijf op de hoogte, want je weet dat hij terug zal komen op sociale media. We zijn gewoon aan het uitzoeken welke weg het meest zinvol is.”

Mogelijke bestaande alternatieven waar Trump zich bij zou kunnen aansluiten zijn onder meer Parler, waarmee de campagnefunctionarissen van de toenmalige president afgelopen zomer naar verluidt een ontmoeting hebben gehad om te bespreken of Trump zich bij het platform zou kunnen aansluiten, of Gab, een ander platform dat met succes de strijd heeft aangebonden tegen plaatsing op een zwarte lijst door Silicon Valley en financiële instellingen.

Als Trump zijn eigen platform wil bouwen, zou dat een enorme onderneming zijn en veel investeringen en technologische infrastructuur vereisen. Maar met zijn persoonlijkheid en zijn aanhangers, die in 2020 75 miljoen Amerikanen op hem hebben gestemd, de meeste stemmen die een zittende president ooit in de geschiedenis heeft gekregen, zou het wel eens succesvol kunnen zijn.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Bedankt voor de censuur? Biden belooft topposities voor Big Tech dictators

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties