Zweden roept de bevolking op niet te stofzuigen – Anders begeeft het elektriciteitsnetwerk het

0
666

Zweden kan zichzelf niet meer van elektriciteit voorzien, omdat die maffe hippies in Greta-land hun kerncentrales gesloopt hebben.

Svenska Kraftnät waarschuwt dat het elektriciteitsnet te zwaar belast kan worden en dringt er bij de Zweden op aan deze week hun stofzuigers niet te gebruiken.

Svenska Kraftnät waarschuwt dat het land deze week mogelijk te kampen krijgt met een stroomtekort. Vanwege het koude weer wordt verwacht dat het elektriciteitsnet zwaar wordt belast, en Svenska Kraftnät dringt er nu bij alle Zweden op aan om niet te stofzuigen.

Tijdens het weekend is het elektriciteitsverbruik meestal lager en het stijgt meestal op weekdagen. Op maandag wordt iedereen aangespoord om zijn elektriciteitsverbruik zo laag mogelijk te houden. Zo hebben de papierfabrieken van Holmen in Hallstavik en Braviken deze week papiermachines stilgelegd om elektriciteit te besparen.

Er wordt gezegd dat het zowel in het belang van de economie is – gezien de gestegen elektriciteitsprijzen – als in het belang van het klimaat. Op de dagen dat de meeste elektriciteit wordt gebruikt, is het Zweedse elektriciteitsnet gedwongen te vertrouwen op kolenstroom uit Polen en Duitsland.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Europa stond op de rand van een totale ineenstorting van de stroomvoorziening vrijdag

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties