De helft van alle ‘groene’ producten is niet groen

0
135

Valse marketing in de vorm van zogenaamde “greenwashing” wordt vermoed voor de helft van alle producten die worden verkocht met waarden als “groen”, “duurzaam”, “biologisch”, “milieuvriendelijk” en “klimaatvriendelijk”. De claims kunnen zelden worden gedocumenteerd en zijn in veel gevallen direct misleidend, toont een recent onderzoek dat is uitgevoerd door consumentenautoriteiten in de EU.

Vraagstukken die verband houden met het milieu in het algemeen en het klimaat in het bijzonder hebben de afgelopen jaren een prominente plaats gekregen op de politieke agenda en nog meer in de berichtgeving in de media. Veel consumenten voelen zich verantwoordelijk en daar maken bedrijven misbruik van.

Soms gaat het erom hun producten echt milieuvriendelijker en klimaatvriendelijker te maken, maar het is niet ongebruikelijk dat de bereidheid van consumenten om iets goeds te doen voor het milieu en het klimaat wordt uitgebuit met onjuiste en onware beweringen over producten. Volgens de EU-evaluatie zondigt tot de helft van alle bedrijven op deze manier.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Greenpeace oprichter: opwarming van de aarde is “de grootste zwendel in de geschiedenis”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties