Drie mannen uit Irak worden ervan beschuldigd een vrouw te hebben ontvoerd, haar meer dan tien uur vast te hebben gehouden en haar op brute wijze te hebben verkracht onder bedreiging van een mes. De vermoedelijke daders zouden kort na het incident uit Zweden worden gedeporteerd nadat hun asielaanvraag was afgewezen.

Volgens de aanklacht vond de aanval plaats op 20 augustus 2020 in een appartement aan de Fabriksgatan in de wijk Gårda in Göteborg.

De vrouw zou meer dan 10 uur zijn vastgehouden door de drie Arabieren en oraal, vaginaal en anaal zijn verkracht.

Ze werd gedwongen drugs te gebruiken en was niet in staat om weerstand te bieden“, zegt officier van justitie Christoffer Ohlson tegen Göteborgs-Posten.

Het slachtoffer werd vastgehouden aan haar haar, armen en benen, maar ook geslagen en uitgescholden. Ze is met de dood bedreigd, iets dat werd versterkt door een dader die een mes in haar nek houdt“, stelt de rechtszaak.

In een sms die de vrouw naar haar vriend stuurde in verband met het misbruik, blijkt dat ze tevergeefs heeft geprobeerd zich te verstoppen in een toilet.

Ze gaan me nu verkrachten“, schreef ze.

“Red mij”, smeekt de vrouw ook.

Toen kwamen er geen berichten meer.

De vriend vertelt in het verhoor dat de vrouw de avond voor de verkrachting was aangevallen door dezelfde drie mannen.

“De avond ervoor ook al aangevallen”

“Ze wachtte me op bij het pad daar bij Grönsakstorget en toen ik een paar minuten verwijderd was, belde ik mijn meisje, die volledig hysterisch en erg gestrest is. Ze zegt dat drie Arabische jongens haar naar een restaurant hebben gesleept en dat ze hebben geprobeerd haar daar te verkrachten en haar waardevolle spullen mee te nemen”.

Dit keer slaagde ze er volgens haar vriend echter in zich los te rukken van de mannen. Maar de volgende dag had ze niet hetzelfde geluk.

“Ik heb dan sms-contact met haar en ze schrijft dat ze bij Korsvägen is en dan schrijft ze dat de jongens van eergisteren achter haar aankomen. Ze schrijft dat ze zich probeert te verstoppen en dan stuurt ze iets over een kamer en een sms met alleen maar letters en dan is het stil. Ik hoor daarna niets meer van haar tot ze vandaag aan kwam rennen”, zei de vriend in het eerste verhoor nadat de vrouw was verkracht.

Ze wist na iets meer dan 10 uur uit het appartement te ontsnappen.

Dienen gedeporteerd te worden

De drie verdachte mannen, die beweren respectievelijk 28, 28 en 24 jaar oud te zijn, ontkennen de misdaad. Ze hebben tijdens het verhoor benadrukt dat de vrouw blond was. Twee van hen beweren vrijwillig seksueel contact met de vrouw te hebben gehad.

Alle drie zijn ze naar Zweden gegaan tijdens de asielchaos in het najaar van 2015. Bij twee van hen is hun aanvraag voor een verblijfsvergunning afgewezen en staat er een open zaak voor terugkeer uiterlijk op 21-09-2020. De derde had een openstaande zaak voor terugkeer uiterlijk op 12-08-2020 – dus een week voor de verkrachting – en had een jaar daarvoor een verwijderingsbesluit ontvangen.

De officier van justitie eist dat alle drie worden veroordeeld tot deportatie.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Verkracht haar omdat hij gedeporteerd moest worden: “Het was de laatste dag en ik moest lol hebben”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties