De onveiligheid van passagiers en treinpersoneel in de centrale delen van Kumla en Hallsberg is onlangs zo hoog geworden dat zowel SJ als Tåg i Bergslagen nu overwegen het verkeer te stoppen totdat de wetshandhaving de problemen heeft verholpen – ze durven simpelweg niet meer te stoppen bij de station.

In een persbericht van SJ staat dat de situatie urgent is. Het bedrijf heeft een aantal maatregelen genomen en onder meer de bemanning van de treinen versterkt, beveiligers ingezet en de samenwerking met de politie uitgebreid. De maatregelen lijken echter niet voldoende te zijn geweest om de problemen op te lossen.

Het personeel wordt bedreigd, uitgescholden en aangevallen. Het is een ongewoon onzekere situatie, zowel in het centrum van Kumla en Hallsberg, als aan boord van de treinen“, zegt Jan Kyrk, zaakvoerder bij SJ.

Gevaarlijke stations overslaan

Als laatste redmiddel overwegen SJ en Tåg i Bergslagen nu tijdelijk het verkeer op Kumla te stoppen. Het besluit is nog niet genomen, maar kan snel worden genomen en direct worden uitgevoerd, stelt SJ. Het idee is dat het als signaal zal fungeren in de hoop dat de wetgever de controle terug zal krijgen en de veiligheid in het gebied zal waarborgen.

Het is natuurlijk een nogal ingrijpende maatregel om niet op een station te stoppen, en een maatregel die als een absoluut laatste redmiddel kan worden gezien. Maar in deze situatie moeten we de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van passagiers en treinpersoneel. Het is niet acceptabel dat het onveilig is om met SJ te reizen“, zegt Kyrk.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Irakees onthoofdt 17-jarig Zweeds meisje – Bewaart haar hoofd als trofee in een koffer

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties