Procureur-generaal: “Italië is een paradijs voor buitenlandse criminelen”

0
86
Foto: VoxNews

“Italië is een paradijs voor buitenlandse misdadigers die hun straf liever hier uitzitten dan in hun land van herkomst”, verklaarde de procureur-generaal bij het Hof van Beroep van Bologna, Ignazio De Francisci, ter gelegenheid van de opening van het laatste gerechtelijke jaar.

“Italië is niet alleen een importland geworden voor buitenlandse misdadigers die ons systeem verkiezen boven dat van hun eigen land – waarschuwde de openbare aanklager – maar het zal spoedig een soort strafparadijs worden voor Roemeense voortvluchtigen en alle andere Oost-Europese landen”.

De openbare aanklager verwees in het bijzonder naar “een bepaalde jurisprudentie” die “het overbrengen van buitenlandse gevangenen om hun straf in hun land van herkomst uit te zitten, belemmert” en “er de voorkeur aan geeft buitenlanders in Italiaanse gevangenissen te laten, zelfs als daar geen reden voor is”.

Zo wordt het Europees aanhoudingsbevel vaak niet ten uitvoer gelegd wanneer de gevangenissen in het buitenland niet de minimumnormen bieden die de Europese regels voorschrijven. “Zo”, zo vervolgt De Francisci, “gebeurt het vaak dat de gearresteerde Roemeen in Italië op vrije voeten blijft omdat Roemenië niet reageert op vragen over de toestand van zijn gevangenissen of anderszins zijn tijd neemt”.

Tunesische gevangenen: “Kustwacht laat ons door”

Er bestaat een zekere gewoonte in vele landen, in de eerste plaats in Tunesië, om een veroordeelde in Italië, die op zichzelf uitgewezen zou moeten worden, niet als burger te erkennen; daarom zit de veroordeelde zijn straf uit met de Italiaanse voordelen en begint dan opnieuw misdaden in Italië te begaan. Volgens de procureur-generaal “zijn dit allemaal kwesties die kunnen worden opgelost zowel op politiek niveau, door druk uit te oefenen op landen die niet op passende wijze meewerken, als op intern niveau, door besluiten te herzien die ronduit onbegrijpelijk zijn”. “Anders,” zei De Francisci, “is het zinloos te klagen dat de eurosceptici in ons land steeds talrijker worden.”


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Italië: Nigerianen verkrachten en hakken 18-jarig meisje in 20 stukken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties