De Duitse vaccinatiestrategie dreigt een fiasco te worden: bij bejaarden zou het geneesmiddel van de Brits-Zweedse onderneming slechts voor acht procent werkzaam zijn, bericht Handelsblatt.

Volgens Bild verwacht de Duitse regering nu dat de European Medicines Agency (EMA) het vaccin alleen zal goedkeuren voor mensen onder de 65 jaar.

De extreem lage effectiviteit is een grote tegenvaller voor de vaccinatiestrategie van Duitsland en nu melden ze aan Bild dat de Duitse regering verwacht dat het EU Medicines Agency het vaccin niet zal goedkeuren voor mensen van 65 jaar of ouder.

De 65-plussers zijn de enige risicogroep. Ja, er zijn sporadisch anekdotische uitzonderingsgevallen, maar het zijn merendeels ouderen en mensen met onderliggende kwalen die slachtoffer worden. Pfizer-BioNtech is in de testfase nauwelijks op ouderen getest, dus die zijn momenteel menselijk proefkonijn om te zien of dat vaccin wel werkt.

Na de omstreden start van de vaccinatie in Duitsland had de Duitse regering hoge verwachtingen van de goedkeuring van het vaccin van Astra-Zeneca: Het preparaat van het Brits-Zweedse bedrijf moet de RNA-vaccins van Biontech en Moderna aanvullen en de weg vrijmaken voor de tweede vaccinatiefase, waarin mensen zich ook door hun huisarts kunnen laten vaccineren, volgens de krant.

Het vaccin van Astra-Zeneca, dat in tegenstelling tot de RNA-middelen geen extreme temperaturen onder het vriespunt vereist om te worden bewaard, zou echter ongeschikt kunnen zijn voor senioren die een risico op corona lopen: Volgens door het Handelsblatt verkregen informatie uit coalitiekringen verwacht de Duitse regering dat het vaccin slechts bij acht procent van de 65-plussers werkzaam zal zijn. Gevreesd werd dat dit vaccin, waarvoor de EU deze week goedkeuring zou kunnen verlenen, niet in de buurt zou komen van de meer dan 90 procent effectiviteit van het RNA-vaccin, die door de ontwikkelaars zelf is gemeld. De extreem lage werkzaamheid bij senioren is een tegenslag voor de Berlijnse vaccinatiestrategie.

Ze kunnen het vaccin altijd nog geven aan andere, niet-risico-groepen, want het doel is dat iedereen een vaccin krijgt, of je er nou wat aan hebt of niet. Of je alsnog besmettelijk blijft of niet.

Spuiten zul je!

Lees hier alles over Corona.

Lees hier meer over de vaccins.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Rechtbank in Peru: COVID-19 uitvinding van een “wereldwijde criminele elite”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in