De Amerikaanse miljardair George Soros heeft ervoor gezorgd dat pro-abortus politici een duidelijke voorsprong kregen bij de verkiezingen van 2020 in de VS. Als een opzettelijke afleidingsmanoeuvre en om niet onder vuur te komen voor het financieren van politici, financierde Soros een aantal pro-abortus organisaties, die op hun beurt de politici van hun voorkeur steunden.

Uit de gegevens van de Federal Election Commission (FEC) blijkt dat Soros’ organisatie Democracy PAC (PAC = Political Action Committee) ten minste 2.545.454,55 dollar heeft gedoneerd aan de radicale groepering Planned Parenthood Votes (PPV). De aan Planned Parenthood gelieerde groep heeft op haar beurt “bijdragen geleverd aan kandidaten die abortus steunen”, zoals gerapporteerd door Influence Watch. Planned Parenthood Votes registreerde $10.863.121 voor hun totale uitgaven in de federale verkiezingscyclus van 2020, wat betekent dat Democracy PAC-financiering goed was voor 23% van de uitgaven van Planned Parenthood Votes in de federale verkiezingscyclus van 2020.

Soros had Democracy PAC in 2019 gelanceerd met een initiële financiering van 5,1 miljoen dollar, wat suggereert dat “deze organisatie veel zou uitgeven aan de verkiezingen van 2020,” volgens een Politico-rapport. Democracy PAC heeft sindsdien nog miljoenen aan subsidies ontvangen van een andere Soros-groep: het Policy Reform Fund.

Maar er was nog een andere pro-abortus politieke groep die ook een grote subsidie kreeg van Democracy PAC: het radicale NARAL Freedom Fund kreeg afgelopen maart 1 miljoen dollar van Democracy PAC.

Op dat moment was de Soros-subsidie de enige bron van inkomsten die door het NARAL Freedom Fund werd gemeld, volgens het kwartaalverslag van de groep van april jongstleden.

Tot slot moet worden opgemerkt dat de hierboven genoemde bedragen slechts een deel vormen van de financiering die Soros gaf aan de kandidaten van zijn voorkeur bij de Amerikaanse verkiezingen.

Lees hier alles over de VS-verkiezingen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Orbán: George Soros is Europa’s grootste bedreiging

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties