Ouder woedend: “Immigranten krijgen persoonlijk onderwijs op school, terwijl Zweedse kinderen gedwongen thuis moeten blijven”

0
237
Johanna Bergström, rector. Foto: privé / facebook

In het kielzog van de corona hebben veel scholen besloten dat kinderen thuis digitaal les moeten krijgen. Maar nu zijn ouders van kinderen van de Edsberg school in Sollentuna woedend omdat ze vinden dat hun kinderen worden verwaarloosd omdat immigrantenstudenten in de “voorbereidingsklas” voorrang krijgen en de meeste middelen gebruiken. “Dit is niets anders dan een schandaal en je kunt je afvragen wat je krijgt voor de belastingen die je betaalt“, zegt een ouder die anoniem wil blijven overstuur.

De Edberg school in Sollentuna heeft besloten tot afstandsonderwijs “in real time” om “de verspreiding van de infectie te verminderen”. Dat was de boodschap die ouders van kinderen op school een paar dagen geleden kregen.

Maar Samnytt is benaderd door ouders op de school in kwestie die nu woedend zijn over de verschillende behandelingen die zij ervaren bij hun kinderen. Zo kregen ze te horen dat de studenten thuis zouden zijn, wat volgens hen voor alle studenten gold. Maar dat was niet het geval.

“Ik ben zelf een ouder en mijn kind heeft me nu om hulp gevraagd bij wiskunde. Stel je mijn verbazing voor toen de volgende opmerking kwam: “Ja, de leraar zegt dat het even kan duren voordat hij naar de camera kan komen om te helpen omdat hij leerlingen op school heeft”. Toen bleek dat de “immigrantenleerlingen” in de klas, ongeveer een kwart van de klas, op school zitten en vervolgens voorrang lijken te hebben op de Zweedse kinderen die thuis zijn.

“Etnische discriminatie”

De ouder, die anoniem wenst te blijven, zegt dat ze nu bijvoorbeeld met hun kinderen wiskunde kunnen doorlopen, omdat de docenten het druk hebben met de allochtone leerlingen op school.

Ik moet nu zelf verschillende subhoofdstukken wiskunde doorlopen, omdat de mogelijkheden voor hulp van docenten beperkt lijken. Voor mij is dit niets anders dan prioritering op etnische gronden, dwz discriminatie. Als allochtone leerlingen extra hulp nodig hebben op school, heb ik daar geen probleem mee, aangezien het onderwijs dan apart wordt gegeven in een klas met een aparte leraar, maar het is volstrekt onredelijk dat deze leerlingen, die naar een gewone klas gaan, op school zitten en duidelijk voorrang hebben op Zweedse studenten“.

Tegelijkertijd vraagt ​​de ouder zich af of de school ervan uitgaat dat de Zweedse ouders de prioriteiten van de school zullen compenseren:

“Bovendien kun je je afvragen hoe het is om leraar te zijn als je niet alleen op afstand les moet geven, maar ook een leraar moet zijn voor “voorbereidingsles” in de klas. Dit is natuurlijk krankzinnig! Of is deze hele constructie gebaseerd op de veronderstelling dat alle Zweedse leerlingen ouders hebben die compenseren voor het achterwege blijven van prioriteiten door de school voor hun kinderen? Dit is niets anders dan een schandaal en je kunt je afvragen wat je krijgt voor de belastingen die je betaalt”.

Samnytt deed navraag bij de school, maar zowel de directeur als de conrector weigeren antwoord te geven.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zweden: Op de kleuterschool spreken ze alleen nog Arabisch

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties