Donderdag werd een groot Amerikaans militair konvooi gezien dat het noordoosten van Syrië binnenkwam, de eerste keer sinds Damascus een brief aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties had gestuurd waarin het de onmiddellijke terugtrekking van Amerikaanse troepen uit de Arabische Republiek eiste.

Volgens een veldrapport uit het noordoosten van Syrië op donderdag, is het Amerikaanse militaire konvooi het Al-Hasakah-district binnengekomen vanuit het naburige Irak, toen werd waargenomen dat ze de Arabische Republiek binnenkwamen via de Al-Waleed Crossing.

Volgens het rapport bestond het Amerikaanse militaire konvooi uit een grote hoeveelheid wapens en logistieke uitrusting, die werden overgebracht naar hun bases in de districten Al-Hasakah en Deir Ezzor ten oosten van de rivier de Eufraat. 40 vrachtwagens en gepantserde voertuigen die werden begeleid door helikopters tot ze hun bestemming bereikten.

Deze verplaatsingen van het Amerikaanse leger zijn routine geworden, waarbij de laatste vaak troepen en materieel van en naar het buurland Irak verplaatsen.

https://twitter.com/sahouraxo/status/1351993839226028032

De regering Biden zou zich ook klaar maken om de oorlog in Irak weer op te stoken

Bomaanslagen in Bagdad kunnen de regering Biden een excuus geven om de VS-aanwezigheid in Irak te verhogen, schrijft Big League Politics.

Dit was de eerste grote bomaanslag in Bagdad in drie jaar, en interessant genoeg gebeurde dit op de eerste volledige dag van Joe Biden’s presidentschap. Zelfs de Associated Press wees erop dat “velen twijfelden aan de timing van de aanval.”

De door de VS geleide coalitie heeft onlangs de gevechtsactiviteiten gestaakt en is bezig haar troepenaanwezigheid in Irak geleidelijk af te bouwen,” zo luidt het artikel.

De Jerusalem Post schrijft ook dat de bomaanslagen Biden “een vroege gelegenheid bieden om Amerikaanse steun voor Irak te tonen.”

Het land verder de vernieling in te helpen zal de Jerusalem Post bedoelen. De oorlogen tegen Irak en Syrië zijn illegaal en dienen nergens toe. Vorig jaar heeft zowel de Iraakse regering als het parlement de Verenigde Staten verzocht om op te rotten, maar de VS weigeren botweg.

Biden heeft gezegd dat de VS ‘terug’ is en de wereld kan verwachten dat de VS zich weer bekommert om het buitenlands beleid en multilateraal werkt om problemen op te lossen,” aldus de Post.

De oorlogen in het Midden-Oosten lossen geen problemen, maar jagen immigranten richting Europa.

Het is tijd om te stoppen met deze eindeloze oorlogen!


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Genocide in de Oriënt: Het Westen vermoordt 329 mensen per dag in het Midden-Oosten – al 27 jaar lang

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties