Het doel is niet om Trump loyalisten te vervangen door Biden loyalisten in machtsposities in de regering. Het doel van de Grote Zuivering is om de Republikeinse Partij en haar kiezers als legitieme politieke kracht te “annuleren”.

De Amerikaanse president Joe Biden en de kleine menigte die zich op de Washington Mall verzamelde voor zijn inauguratie, vierden woensdag de dag van de “democratie”. Maar in werkelijkheid is de huidige staat van de democratie in Amerika niets om te vieren, schrijft Caroline Click.

De pratende hoofden op tv, de Democraten en een kleine groep anti-Trump Republikeinen houden vol dat de schuld voor alle politieke problemen van Amerika ligt bij voormalig president Donald Trump en de senatoren en congresleden die zich bij hem aansloten om de verkiezingsuitslag in verschillende swing states in twijfel te trekken. Omdat zij weigerden bewijs van wijdverspreide verkiezingsfraude terzijde te schuiven, worden zij ervan beschuldigd een opstand te hebben ontketend en zo de grondslagen van de Amerikaanse democratie in gevaar te hebben gebracht. Trump werd in staat van beschuldiging gesteld voor zijn uitspraken tijdens de bijeenkomst op 6 januari. En Democratische wetgevers eisen dat senatoren Ted Cruz en Josh Hawley uit de Senaat worden gezet omdat ze vraagtekens zetten bij de kiesmannen van staten waar wijdverspreide beschuldigingen van verkiezingsfraude zijn.

De beschuldigers vergeten gemakshalve dat Democratische leiders van Nancy Pelosi tot Hillary Clinton er sinds november 2016 op hebben aangedrongen dat de verkiezingsoverwinning van Trump “onwettig” was en dat het de taak van goede Amerikanen was om zich “te verzetten” tegen zijn “regime”.

Ze vergeten ook dat Democratische wetgevers bezwaar maakten tegen de certificering van de stembiljetten van het kiescollege in 2016. En toen hun bezwaren er niet in slaagden de verkiezingsuitslag ongedaan te maken, brak er een protest uit op de bezoekersgalerij van het Capitool. Verschillende demonstranten werden gearresteerd.

Niemand in de media of in de stedelijke elite heeft Pelosi en Clinton ooit beschuldigd van het aanzetten tot een opstand, zelfs toen honderdduizenden demonstranten de straten vulden met de eis dat Trump ten val zou worden gebracht.

Republikeinen die nog steeds niet bang zijn om binnenlandse terroristen en oproerlingen genoemd te worden, houden vol dat als de gewelddadige demonstranten in het Capitool op 6 januari oproerlingen waren, hun “oproer” slechts een bleke glimp was van het oproer dat in de straten van Amerika’s steden gedurende de lente en zomer werd opgezet, met de enthousiaste financiële steun van Democratische leiders en hun bedrijfssponsors. 700 politieagenten raakten gewond, tientallen burgers werden gedood, tienduizenden bedrijven werden vernield tijdens de rellen van Antifa en BlackLivesMatter. De schade aan eigendommen en de verliezen werden geschat op 2 miljard dollar. Overheidsgebouwen werden belegerd, tot de grond toe afgebrand en vernield.

De waarheid is dat zowel de Democraten als de Republikeinen het mis hebben. Politici van alle kanten en op alle regeringsniveaus trekken verkiezingsuitslagen al lang in twijfel. En hoe fel zij de resultaten ook hebben verworpen, hun acties hebben nooit de democratische grondslagen van Amerika ondermijnd.

Evenzo is Amerika al sinds de revolutie het toneel van massale protesten. Het recht om te protesteren wordt zo heilig geacht dat het in het Eerste Amendement van de Grondwet wordt beschermd. Er zijn wetten die bepalen waar de grens tussen protest en overtreding van de wet ligt. En de politiecontrole op protesten is net zo Amerikaans als de protesten zelf. Protesten vormen geen bedreiging voor de Amerikaanse democratie.

Het grote gevaar voor de Amerikaanse democratie is niet op straat te vinden. Het is zeker niet te vinden in politici die debatteren over hoe de stemmen werden geteld en verzameld.

Het grote gevaar voor de Amerikaanse democratie komt voort uit de ongekende fusie tussen de Democratische Partij en het bedrijfsleven van Amerika. Politiek filosoof Angelo Codevilla noemde deze bundeling van krachten een heersende “oligarchie” die de Amerikaanse Republiek aan het vervangen is.

De opkomende “oligarchie” is momenteel iets aan het uitvoeren dat met recht “De Grote Zuivering” genoemd kan worden.

De Grote Zuivering, een gebeurtenis zonder precedent in de Amerikaanse geschiedenis, gaat niet over één kant die de macht naar zich toetrekt. Het gaat erom dat de ene kant de andere het recht ontzegt om zelfs maar naar de macht te dingen.

Het doel van The Great Purge is niet om Trump-getrouwen te vervangen door Biden-getrouwen op machtsposities in de regering. Een dergelijke vervanging gebeurt als vanzelfsprekend elke keer dat een nieuwe regering aantreedt. Het doel van de Grote Zuivering is de Republikeinse Partij en haar kiezers als legitieme politieke kracht te “annuleren” en zo de Verenigde Staten om te vormen tot iets wat in de buurt komt van een eenpartijstelsel. Om dit doel te bereiken, gebruiken de Democraten in de regering en hun partners in de corporate en big tech media hun macht om tientallen miljoenen privé burgers te onderdrukken, het zwijgen op te leggen, te ruïneren en te criminaliseren voor de “misdaad” van het steunen van Trump en de Republikeinse Partij.

De gecoördineerde annulering van alle sociale media-accounts van Trump door de Big Tech giganten, bijna gelijktijdig, was het openingsgambiet. Het werd snel gevolgd door de bliksemsnelle impeachment van Trump door het Congres voor zijn vermeende rol in het aanwakkeren van de gewelddadige protesten bij het Capitool. Net als het verbod op sociale media vloog de impeachment erdoor zonder debat, zonder eerlijk proces, zonder bewijs door de goede kantoren van Democratische wetgevers en hun Republikeinse bondgenoten die een voorbeeld van Trump willen maken. Er is alle reden om aan te nemen dat de leden van de heersende klasse in de komende maanden en jaren hun macht zullen blijven misbruiken om Trump te vernietigen, hetzij door hem failliet te laten gaan, hetzij door hem te vervolgen. Ze moeten hem blijven achtervolgen. Want als hij volhoudt, dan hebben zij gefaald.

Ergens in de nabije toekomst zal Trump voor de Senaat moeten verschijnen. Toen hij woensdagochtend het Witte Huis verliet, had Trump zich nog niet verzekerd van juridische bijstand voor het proces. De reden dat hij geen advocaten heeft, is niet te wijten aan een plotseling tekort aan goede advocaten in Washington. Het is te wijten aan angst voor de zuivering. Gekwalificeerde advocaten zijn bang om hem te vertegenwoordigen.

En daar hebben ze alle reden toe.

Cleta Mitchell is al lang een vaste waarde in juridische kringen in Washington. Mitchell is senior partner bij het advocatenkantoor Foley and Lardner en maakte deel uit van het juridische team van Trump tijdens zijn verkiezingsbetwistingen in Georgia. Toen bekend werd dat zij hem vertegenwoordigde, begonnen Democratische agenten van het Lincoln Project haar kantoor te bedreigen met een cliëntenstaking.

De dag nadat het Lincoln Project de zaken van de firma begon te bedreigen, kondigde Mitchell haar ontslag aan. Binnen een uur na haar aankondiging werd alle vermelding van Mitchell van de website van de firma geschrapt. Een van de beste advocaten van Washington was “geannuleerd”.

Weken eerder deed het Lincoln Project hetzelfde met twee andere advocatenkantoren waarvan de partners Trump vertegenwoordigden bij de juridische aanvechting van de verkiezingsuitslag in Pennsylvania. De advocaten behoedden zichzelf voor onmiddellijke annulering door onmiddellijk hun vertegenwoordiging van de president van de Verenigde Staten te annuleren.

Sinds 6 januari hebben petities van advocaten en rechtenstudenten duizenden handtekeningen verzameld om te eisen dat senatoren Cruz en Hawley worden geschorst wegens het wettig betwisten van de stemmen van de kiescolleges van betwiste staten. Studenten van Harvard eisen dat de universiteit de diploma’s van adviseurs en politieke bondgenoten van Trump intrekt.

Gewone Amerikanen die deelnamen aan de protesten – buiten en binnen het Capitool – worden ook gezuiverd. Artsen, advocaten, staatsrechters, politieagenten en anderen wier enige “misdaad” was dat ze aanwezig waren, zijn hun baan kwijtgeraakt nadat ze “geopenbaard” waren.

Therese Duke, een verpleegstersassistente uit Massachusetts was een van de “gezuiverden”. Duke nam deel aan een protest op 5 januari – de avond voor de belegering van het Capitool – op Freedom Plaza in Washington. Ze werd op video opgenomen terwijl ze huilde, met bloed dat langs haar gezicht stroomde nadat ze door een politieagente was geslagen. Duke’s dochter, een lid van de “woke” revolutie, verraadde haar moeder in een spottende post op Twitter. De volgende dag werd Duke ontslagen van haar baan bij de University of Massachusetts Memorial Health Care. Ze vertelde een lokale krant dat ze niet gelooft dat ze een andere baan zal kunnen krijgen.

Zo slecht als het er in de particuliere sector aan toe gaat, zo verontrustend zijn de rooksignalen die vanuit Washington worden uitgezonden. Sinds 6 januari zijn Democratische wetgevers bezig met het voorbereiden van wetgeving die antiterreurwetten die zijn aangenomen om buitenlandse terreurgroepen in het buitenland te bestrijden, zou toepassen op het onderzoeken en bestrijden van Amerikanen die worden verdacht van lidmaatschap van “binnenlandse terreurgroepen”. Voormalige militairen, wetshandhavers en leiders van inlichtingendiensten dringen aan op een dergelijke stap. Generaal Stanley McChrystal, die het bevel voerde over de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan, heeft het afgelopen jaar campagne gevoerd tegen Trump.

Vorige week zei McChrystal tegen Yahoo News: “Ik zie een soortgelijke dynamiek in de evolutie van Al-Qaeda in Irak, waar een hele generatie boze Arabische jongeren met zeer slechte vooruitzichten een machtige leider volgde die beloofde hen terug te brengen in de tijd naar een betere plaats, en hij bracht hen ertoe een ideologie te omarmen die hun geweld rechtvaardigde. Dit gebeurt nu in Amerika.”

Voormalig CIA directeur John Brennan beschreef vervolgens wie de vijand is. Naast Trump en “wetgevers,” zei Brennan dat de nieuwe vijand bestaat uit “een onheilige alliantie van religieuze extremisten, autoritairen, fascisten, dwepers, racisten, nativisten en zelfs libertariërs.”

Voormalig FBI directeur James Comey maakte het doel van de zuivering expliciet. “De Republikeinse Partij moet worden platgebrand of veranderd,” vertelde hij The Guardian.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Voormalige politiechef van New York: Blanken vormen nu een grotere terreurdreiging dan ISIS en Al-Qaeda

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjefke
1 jaar geleden

Hierbij blijkt dat de hele wereld verrot is! Het is hier al niet veel anders.
Dat beloofd niets goed voor de toekomst!
Je kunt moeilijk zeggen dat onze politici het beste met ons voor hebben.
Als je twijfel hebt over hun beleid wordt je ook afgemaakt als complotdenker.
Ik vrees het ergste voor mijn kleinkinderen.