“Massavorming houdt ons in de coronacrisis”, zegt klinisch psycholoog Mattias Desmet!

0
840

“Massavorming houdt ons in de coronacrisis”, zegt klinisch psycholoog Mattias Desmet tegen Maurice de Hond.

Afgelopen week interviewde geograaf en opiniepeiler Maurice de Hond klinisch psycholoog Mattias Desmet. De Belg die al eens eerder grote indruk maakte bij “ De Nieuwe Wereld “ in een gesprek met Marlies Dekkers en Ad Verbrugge, deed opmerkelijke uitspraken rondom massavorming en hypnose die onze samenleving gijzelt, aldus de Vlaming.

Flavio Pasquino interviewde Maurice de Hond n.a.v. zijn interessante zoom gesprek met Desmet, waarin hij uitlegt dat ook beleidsmakers slachtoffer zijn geworden van dit mechanisme waarbij het vrijwel onmogelijk is om de cirkel te doorbreken. Maurice de Hond ziet wel een mogelijke oplossing voor dit fenomeen en dat is de periode mei/juni 2021, als een groot deel van de Nederlanders gevaccineerd is en het virus een lage prevalentie kent. “Veel mensen zullen zich dan veilig voelen omdat ze gevaccineerd zijn en stappen dan uit de angst. Dit is het moment om door te pakken en de massavorming te doorbreken”, betoogd De Hond.


Een paar dagen geleden stond er ook een interview met Mattias Desmet in dewereldmorgen.be

Weinig fenomenen hadden op globaal niveau zo snel een diepgaande impact als de huidige corona-uitbraak. In een mum van tijd werd het menselijk leven totaal gereorganiseerd. Hoe dit kon, wat de consequenties ervan zijn en wat we verder kunnen verwachten vragen we aan Mattias Desmet, psychotherapeut en professor klinische psychologie aan de Gentse universiteit.

dewereldmorgen.be

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zijn coronacijfers wel zo feitelijk als ze lijken? Een gesprek met Mattias Desmet

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties