Joe Biden zal, zodra hij woensdag het Witte Huis betreedt, 17 presidentiële acties ondernemen om de belangrijkste maatregelen van Donald Trump ongedaan te maken.

De Verenigde Staten zullen terugkeren naar het klimaatakkoord van Parijs en de Wereldgezondheidsorganisatie, bericht 20Minutes. Immunoloog Anthony Fauci zal donderdag namens de Verenigde Staten spreken tijdens een vergadering van de raad van bestuur van de WHO, zei Jeff Zients, die de reactie van de nieuwe regering op de Covid-19-pandemie coördineert.

Aankondigingen op het gebied van klimaatverandering

De fraude-president, die van de strijd tegen de opwarming van de aarde een andere prioriteit van zijn mandaat heeft gemaakt, zal woensdag een brief naar de VN sturen zodat de Verenigde Staten binnen een maand kunnen toetreden tot het akkoord van Parijs, meldde Gina McCarthy, verantwoordelijk voor dit dossier binnen het nieuwe presidentiële team. Hij zal ook een reeks deregulerende maatregelen met betrekking tot milieunormen terugdraaien, en de toestemming intrekken die Donald Trump heeft gegeven aan het Keystone XL-pijpleidingproject tussen de Verenigde Staten en Canada.

De verkiezingendief zal ook een “proclamatie” ondertekenen om de bouwwerkzaamheden aan de muur met de grens met Mexico en de financiering ervan uit de begroting van het Pentagon op te schorten, wat de afgelopen vier jaar tot bittere politieke en gerechtelijke strijd heeft geleid.

Anti-blank racisme

Vierde front: de strijd tegen raciale ongelijkheden. Joe Biden zal een uitvoerend bevel ondertekenen om federale agentschappen te bevelen ongelijkheden in hun programma’s en beleid te beoordelen, zei Susan Rice, toekomstig directeur van de Home Policy Council, en om de diversiteitstraining te herstellen die door zijn voorganger was geannuleerd. Deze maatregelen zijn slechts een eerste salvo en zullen de komende dagen worden gevolgd door andere decreten en proclamaties, aldus de adviseurs.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Biden verklaart de oorlog aan Blanken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties