Het Europese Hof van Justitie oordeelde in december dat de Hongaarse asielwet uit 2015 in strijd is met het EU-recht. Maar Hongarije weigert zich door de EU te laten dwingen illegale immigranten op te nemen en heeft beloofd de EU-grens te verdedigen. Volgens recente cijfers heeft het land ongeveer 3.000 migranten teruggestuurd naar Servië.

De regering van Viktor Orban won onder meer de verkiezingen in Hongarije door zich tegen massa-immigratie uit de derde wereld te verzetten. Maar de EU en het Europese Hof van Justitie hebben lange tijd geprobeerd het land te dwingen zijn grenzen open te stellen, ondanks de ervaring van West-Europa met lange periodes van grootschalige immigratie uit de derde wereld.

Volgens het pro-immigratie Hongaarse Helsinki Comité (HHK), wiens grootste financier de “Open Society” van George Soros is, die goed is voor bijna een vijfde van het budget van de organisatie, is Hongarije doorgegaan met het deporteren van illegale immigranten, voornamelijk naar Servië.

Het zijn ongeveer 2000-3000 illegale immigranten die over de grens naar Servië zijn teruggestuurd. Een woordvoerder van de regering zei dat het EU-besluit van december “niet relevant was aangezien de omstandigheden veranderden. De transitzones zijn gesloten, maar er wordt een strikte grenscontrole gehandhaafd”.

Tunnels gevonden

Vorig jaar waren er verschillende meldingen van tunnels die onder de grens tussen Servië en Hongarije werden gegraven. Een van hen werd in oktober vorig jaar gemeld en was 19 meter lang. Hongaarse grenswachten hielden vier groepen van in totaal 74 mensen tegen. Eerder dat jaar werd nog een tunnel van 24 meter gevonden.

Maar tunnels werden al in de winter van 2019 ontdekt. Op dat moment maakte de Hongaarse politie bekend dat ze twee ondergrondse tunnels hadden ontdekt die door migranten werden gebruikt om Hongarije vanuit Servië binnen te komen. Kort daarna werden tientallen migranten gearresteerd in de stad Ásotthalom.

Het was vooral Hongarije dat de verantwoordelijkheid op zich nam voor het controleren van zijn grens toen migranten de EU-grens in Zuid-Europa bestormden.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Orbán: George Soros is Europa’s grootste bedreiging

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties