Met federaal minister van Buitenlandse Zaken Maas (SPD) heeft een andere regeringspoliticus nu de kat uit de zak gelaten: in de toekomst moeten Corona gevaccineerde mensen beter worden behandeld dan niet-gevaccineerde mensen.

Maas pleitte ervoor dat gevaccineerde mensen in de toekomst weer hun basisrechten mogen uitoefenen (!), terwijl de Corona-beperkingen voor niet-gevaccineerde mensen gehandhaafd moeten blijven – een tweeklassenmaatschappij die de politici tot nu toe altijd strikt hebben afgewezen, bericht Zuerst.

Maas zei letterlijk: “Het is nog niet definitief duidelijk in hoeverre gevaccineerde mensen anderen kunnen besmetten. Maar wat wel duidelijk is, is dat een gevaccineerd persoon geen beademingsapparaat meer nodig zal hebben (op de IC). Dit betekent dat ten minste één centrale reden voor het inperken van grondrechten niet langer van toepassing is”.

Gezonde mensen onder de 65 bezetten sowieso gaan beademingsapparaten, want die komen niet op de IC door Corona (Dissident).

De CEO van Pfizer weet niet zeker of het coronavaccin de overdracht van het virus voorkomt

In dit verband herinnerde de minister van Buitenlandse Zaken aan de exploitanten van momenteel gesloten restaurants of bioscopen. Als er geen infectierisico meer is, moeten ze kunnen worden geopend. “Als er eenmaal alleen gevaccineerde mensen in het restaurant of de bioscoop zijn, kunnen ze elkaar niet meer in gevaar brengen” (wat onder wetenschappers echter controversieel is – er zijn steeds meer aanwijzingen dat een vaccinatie de verspreiding van het coronavirus niet voorkomt).

Maas is de eerste minister in de federale overheid die pleit voor versoepeling of privileges voor gevaccineerde mensen. Minister van Volksgezondheid Spahn (CDU), maar ook federaal minister van Binnenlandse Zaken Seehofer hadden zich herhaaldelijk tegen dergelijke regelingen uitgesproken.

Lees hier alles over Corona.

Lees hier meer over Vaccinatieplicht.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Tweede Kamer akkoord met indirect gedwongen vaccinaties

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties