Bijna onopgemerkt heeft Europa vrijdag weer eens een megastroomuitval gemist. Een week eerder was er al een risico op stroomuitval om onverklaarbare redenen. Deze keer was de oorzaak een storing in het elektriciteitsnet, veroorzaakt door een storing in Zuidoost-Europa. Beangstigend: “Great Reset” auteur Klaus Schwab “waarschuwde” al voor een grote aanval op de Europese stroomvoorziening, en noemde zo’n scenario een “cyberpandemie”.

Vrijdagmiddag rond 14.05 uur werd in het elektriciteitsnet een enorme daling van de frequentie ontdekt, vertelde Gerhard Christiner, CEO van Austrian Power Grid AG, aan Focus. De oorzaak van de verstoring zou een grote stroomstoring in Roemenië zijn geweest, meldt Wochenblick. Aangezien het Europese elektriciteitsnet verbonden is, dreigt het verlies van één enkele regio een totale uitval van de energievoorziening in heel Europa te veroorzaken. Het Europese energienetwerk wordt steeds kwetsbaarder door de groeiende vraag naar energie en het toenemende verlies van Duitse nucleaire en kolencentrales als gevolg van de energietransitie.

Horrorscenario Blackout

Als het elektriciteitsnet tot stilstand zou komen, zouden we ons in een echt horrorscenario bevinden. Elektriciteit, communicatie, water en voedselvoorziening: alles zou tot stilstand komen. De riolen zouden overstromen als gevolg van het verlies van pompsystemen. Auto’s zouden zonder elektriciteit niet kunnen tanken bij de pompen van benzinestations en supermarkten zouden ook hun (elektrische) deuren gesloten moeten houden, omdat ze zonder elektriciteit geen toegang zouden hebben tot hun kassasystemen.

Hernieuwbare energieën onbetrouwbaar

Een van de kernproblemen die leidt tot steeds meer congestie op het net wordt veroorzaakt door de energietransitie. Terwijl Duitsland zijn kolengestookte centrales en kernreactoren ontmantelt, wordt in de energiebehoefte van het land onvoldoende voorzien door hernieuwbare energiebronnen. Dit komt omdat, zoals de Oostenrijkse Blackout expert Herbert Saurugg aangeeft, hernieuwbare energieën niet altijd dezelfde hoeveelheid energie kunnen produceren vanwege hun afhankelijkheid van milieu-invloeden (wind, zon). Opslagsystemen zouden een compensatie moeten bieden voor de zwakkere dagen. Er is echter een gebrek aan dergelijke systemen, en ze zijn nog niet technisch haalbaar in de mate die nodig is. Saurugg beveelt daarom onder andere aan om de kloof te overbruggen door de snelle bouw van gasgestookte centrales.

Klaus Schwab WEF : Cyber pandemie zal nog erger zijn dan Corona

Nog in november 2020 sprak Klaus Schwab, die voor zijn boek The Great Reset onder zware kritiek is komen te staan vanwege zijn communistisch-totalitaire toekomstbeeld, over een “cyberpandemie”. Schwab verklaarde: “We weten allemaal dat het angstaanjagende scenario van een grootschalige cyberaanval de stroom, het transport, de ziekenhuisdiensten en onze maatschappij als geheel volledig zou kunnen ontwichten. In dit opzicht zou de COVID-19-crisis worden beschouwd als een kleine verstoring in vergelijking met een grote cyberaanval.

Zijn het waarschuwingen of bedreigingen? Je weet het maar nooit met Schwab. In ieder geval zijn we volgens de controversiële WEF-oprichter niet meer veilig: “Zonder aanpassing worden voorheen beveiligde systemen en omgevingen onveilig”. Schwab analyseert: “Het verlies van macht en controle in een grote regio over een langere periode zou ernstige gevolgen hebben voor bedrijven, overheden en samenlevingen in het algemeen”.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Europa stond op de rand van een totale ineenstorting van de stroomvoorziening vrijdag

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
2 jaren geleden

Elektriciteit is de achillespees van het rijkere westen, want zonder elektriciteit ligt alles letterlijk plat. Door nu zogenaamd te vergroenen door massaal windmolens en zonnepanelen te plaatsen en tegelijk de steenkool en kernenergie centrales te ontmantelen. Wordt de achillespees steeds kwetsbaarder. Dit fenomeen is al decennia bekent bij velen. Vooral dat het energie netwerk met alle EU landen verbonden is. Terwijl er steeds meer op het energie net aangesloten wordt en er steeds grotere vraag naar elektriciteit is, is het vragen om problemen wat in de toekomst steeds duidelijker zal worden. Nu denken veel mensen van ik heb zonnepanelen op mijn dak, dus daar merk ik niets van als de stroom uitvalt. Maar beseffen zij wel, dat 99,99999% zijn zonnepanelen aan het net hebben verbonden en staan zij niet alleen jou persoonlijke accu’s op te laden als de zon niet meer schijnt. En wat te denken, als het sneeuwt, dan leveren zonnepanelen niets op. Er zijn maar weinige die een aggregaat achter de hand hebben, om hun stroomvoorziening op peil te houden. Dus met andere woorden, de overheden die met zogenaamde milieu vriendelijke energie oplossingen komen, vernietigen bewust onze stabiele, efficiënte en betrouwbare energie voorzieningen door hun onwetendheid en arrogantie. Nu met het corona beleid wordt het steeds duidelijker, dat het hele plan erop gericht is, om juist het westen economische en financieel te vernietigen.

r grootveld
r grootveld
1 jaar geleden

Die Klaus Schwab komt steeds met verhalen die al lang bekend zijn. Vermoedelijk om de bezorgdheid flink op te jagen. Zo kan hij zijn merkwaardige (volgens mij eerder reactionair, zo niet fascistisch -corporatief-, dan communistisch) plannen beter verkopen, vermoed ik. Plannen die uiterst vaag worden beschreven in termen van de problemen die ons staan te wachten. En waar zijn organisatie dan de gepatenteerde oplossingen voor heeft.

En u moet geen bitcoins aanbevelen. U begeeft zich daarmee in zijn straatje.

rjg
rjg
1 jaar geleden

Sorry hoor, maar het WEF is niet communistisch. Het is in tegenstelling globaal georiënteerd met een sterke voorkeur voor wereldwijde handel. Of wel, er moet zo weinig mogelijk veranderen voor het grootkapitaal. Of wilt u onze minister president als communist definiëren? Of onze koningin die met het bezoek van de bijeenkomsten haar betrokkenheid wil tonen (denk aan de microkredieten)?
Onder het mom de wereld te redden streeft men naar een wereldregering die de gewone man onder curatele stelt. Nodig om het de mensheid mogelijk te maken voort te bestaan. Triest genoeg zou dat ook nog eens waar kunnen zijn. Maar dan toch liever niet onder de knoet van de heer Schwab en zijn kompanen!