Het is lang geleden dat politieke ideologieën de kinderkamers zo agressief zijn binnengedrongen als nu. Maar dankzij de EU wordt de reeds lange lijst van politiek correcte kinderboeken nu krachtig aangevuld.

Genderboeken om “stereotiepe denkwijzen te doorbreken”.

Geen enkel idee is tegenwoordig te absurd om niet met grote sommen geld te worden gepromoot. Wetenschappers hebben al gesuggereerd dat kinderboeken het moeten doen zonder dierfiguren zoals de Rupsje Nooitgenoeg. De niet-menselijke karakters zouden te veel afleiden van onderwerpen als “antiracisme”.

De EU gaat nu een stapje verder. Brussel wil een “Europese bibliografie” van de genderliteratuur voor kinderen tussen 3 en 14 jaar opstellen, bericht Finkfeed. Het is duidelijk dat dit niet gratis is.

De financiering van 400.000 euro wordt onder andere gebruikt om een boek over een homoseksueel kangoeroe-koppelte sponsoren. Een ander kinderboek gaat over een “transvogel” die door de strenge regels van zijn kudde de kudde verlaat.

Tussen 2017 en 2019 vloeide er al 190.000 euro naar het kleurrijke diversiteitsproject. Meer dan 200.000 euro moeten nog volgen.

De Britse krant The Sun vroeg het Duitse parlementslid Nicolaus Fest (AfD) wat hij denkt. Zijn antwoord is duidelijk:

“Ik weet zeker dat de Europeanen blij zijn dat hun geld wordt besteed aan belangrijke dingen zoals het promoten van kinderboeken over homokangoeroes. Dat soort onzin had je misschien verwacht van de Sovjet-Unie – maar niet van de EU.”

Tot zover de formulering van Fest:

We zouden de kinderen met rust moeten laten en filosofische vragen zoals wie zich identificeert als een banaan, moeten overlaten aan linkse gekken.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Duitsland: Na “seksspeeltjes-koffer” eist de onderwijsadviseur nu “masturbatieruimtes” in kindercrèches

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Moskeebomber
Moskeebomber
2 jaren geleden

is dat KINDERBOEKJE oprolbaar?
Dan kunnen we het eens uitproberen op dat rot gek Links gespuis!