Twitter plant verregaande politieke controle en censuur op zijn platform. Blijkt uit een filmpje met de CEO van het bedrijf, Jack Dorsey, dat Project Veritas heeft gepubliceerd

Het is het alternatieve mediakanaal Project Veritas dat nu weer met een opvallende onthulling komt.

Een klokkenluider heeft een opname gelekt met Twitter-CEO Jack Dorsey, waarin hij spreekt over politieke censuur die veel verder gaat dan de Amerikaanse president Donald Trump.

Het gesprek zou zijn opgenomen op 8 januari, dezelfde dag dat het Twitter-account van Trump werd geblokkeerd, en zou gericht zijn tegen werknemers van het bedrijf.

We zijn momenteel gefocust op één account [Donald Trump], maar dit zal veel groter zijn dan slechts één account, en het zal veel langer doorgaan dan alleen deze dag, deze week en de komende weken, en het zal doorgaan na de installatie van Joe Biden. We moeten het verwachten en er klaar voor zijn“, zegt Dorsey in de film.

Dus onze focus ligt hier echt op en het verband met geweld in de echte wereld. Maar we moeten ook op de lange termijn nadenken over hoe deze dynamiek in de loop van de tijd wordt gerealiseerd. Ik denk niet dat dit in de nabije toekomst zal verdwijnen“, vervolgt hij.

Jack Dorsey noemt dan “QAnon”, de gekkies die dachten dat Trump een plan had.

Dit is een voorbeeld van het “bredere plaatje” dat Twitter zou moeten toepassen om het platform te zuiveren van accounts en meningen.

De Verenigde Staten zijn extreem verdeeld. Ons platform laat het elke dag zien. En het is onze rol om de integriteit van dat gesprek te beschermen en er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat niemand op basis daarvan wordt geschaad. Dat is onze focus“, besluit hij.

In een interview met Fox bagatelliseert een Twitter-woordvoerder de opname en beweert dat de video is uitgezonden naar 5.400 medewerkers en overeenkomt met wat Jack Dorsey schreef in een Twitter-thread de dag voordat de film werd gepubliceerd door Project Veritas. Veritas-oprichter James O’Keefe legt bij Hannity uit hoe hij aan de opname gekomen is. O’Keefe zegt ook dat er meer onthullingen over Twitter zullen worden gepubliceerd.

Dit is wat Tucker Carlson zegt over de Jack Dorsey-openbaring:

Hij erkende gewoon openlijk wat de rest nog steeds ontkent. Dat dit niet echt over Donald Trump gaat of wat er in Washington is gebeurd. Het is nooit gebeurd. Het gaat over het voor altijd beheersen van jou en het land waarvan je dacht dat het van jou was.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Ted Cruz roostert Twitter-CEO Jack Dorsey om censuur en verkiezingsbeïnvloeding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in