Luchtvaartmaatschappijen, werkplekken en sportstadions kunnen binnenkort eisen dat mensen hun coronavirusvaccinatiestatus op hun smartphone laten zien voordat ze er binnen mogen, schrijft de New York Times.

Een coalitie van toonaangevende technologiebedrijven, gezondheidsorganisaties en non-profit groepen – waaronder Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems, the Mitre Corporation en de Mayo Clinic – kondigde op donderdagochtend aan dat ze technologische standaarden ontwikkelen om consumenten in staat te stellen hun vaccinatiegegevens te verkrijgen en te delen door middel van gezondheidspaspoortapplicaties.

“Voor een periode van tijd zullen de meesten van ons een negatieve Covid 19-test of een up-to-date immunisatiestatus moeten kunnen bewijzen om de normale routines van ons leven te kunnen uitvoeren,” zei Dr. Brad Perkins, hoofd medisch officier van de Commons Project Foundation, een non-profit organisatie in Genève die lid is van het Immunization Card Initiative.

Dat gaat gebeuren, voegde Dr. Perkins eraan toe, “of je nu in het vliegtuig stapt en naar een ander land reist, of je nu naar je werk, school, de kruidenierswinkel, liveconcerten of sportevenementen gaat.”

Vaccinpaspoortapplicaties kunnen een grote behoefte vervullen voor luchtvaartmaatschappijen, werkgevers en andere bedrijven.

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid papieren kaarten ontwikkeld die mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus herinneren aan de fabrikant van het vaccin, het partijnummer en de datum van de vaccinatie. Er is echter geen landelijk systeem voor consumenten om gemakkelijk online toegang te krijgen tot hun vaccinatiegegevens en hun vaccinatiestatus voor werk of reizen te bepalen.

Sommige luchtvaartmaatschappijen, waaronder United Airlines en JetBlue, proberen al CommonPass uit, een gezondheidspaspoortapplicatie van het Commons Project. Met de app kunnen passagiers hun coronavirus-testresultaten ophalen bij hun zorgverleners en krijgen ze vervolgens een bevestigingscode om aan boord van bepaalde internationale vluchten te gaan. Het vaccinatiekaartsysteem zou op dezelfde manier werken.

De lijst met landen die hun burgers, al dan niet via een omweg, tot vaccinatie willen dwingen wordt steeds langer:

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Tweede Kamer akkoord met indirect gedwongen vaccinaties

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties