Alice Weidel: Het bedrag van 12 miljard euro laat zien hoe schaamteloos de visie van de eco-communisten van de EU werkelijkheid is geworden. Dat is hoeveel Brussel aan bomen in Afrika uitgeeft.

Deze worden verondersteld te voorkomen dat de woestijn zich in de Sahel verspreidt, bericht PolitikStube. Duizenden planten gedijen daar slechter dan slecht onder de brandende zon. Op de milieutop “One Planet Summit” in Parijs werd een akkoord bereikt over aanplant van Dakar tot Djibouti, terwijl mensen fantaseren over het klimaatneutraal vergroenen van het zwarte continent tegen 2030.

Met het project “Great Green Wall” wil Brussel de uitbreiding van de Sahara tegengaan. Het feit dat de woestijn een eigen ecosysteem is, dat al honderdduizenden jaren idiosyncratische migratiebewegingen laat zien, is blijkbaar een verwaarloosbaar feit als het gaat om het verbranden van geld op het hoogste niveau. Men is er ook niet immuun voor om steeds weer dezelfde fouten te maken. In de jaren tachtig en negentig plantte men bomen in Afrika. Deze werden ofwel opgegeten door grazend vee, vroegtijdig gekapt voor snelle winst of stierven door vervuilende stoffen.

Blijkbaar groeien de miljarden van de EU aan bomen. Er is geen andere verklaring voor deze ongelooflijke geldverspilling in Corona-tijden. Generaties in schulden gestort met het wederopbouwfonds van 750 miljard euro, de economie naar de Filistijnen, en nu bomen voor de Sahara. Armoede en honger zijn daar niet te wijten aan een gebrek aan groen – alleen al in de Sahara staan 1,8 miljard bomen! – maar vanwege de snelle bevolkingsgroei. Dat is waar we wat aan moeten doen, in plaats van miljarden aan belastinggeld te verspillen!


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Binnen de EU wordt alles gedaan voor immigranten en niets voor Europeanen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in