De ziekte die vorige week het leven kostte van een 56-jarige arts, werd veroorzaakt door het vaccin van Pfizer. Vertelde Professor Jerry L. Spivak van de Johns Hopkins University de New York Times.

“We zijn deze zaak actief aan het onderzoeken, maar geloven momenteel niet dat er een direct verband is met het vaccin”, zei Pfizer in een verklaring kort nadat deze en eerdere sterfgevallen in de media waren gemeld.

Maar er zijn onafhankelijke experts die het daar niet mee eens zijn. Jerry L. Spivak is emeritus hoogleraar geneeskunde en expert in bloedziekten aan de prestigieuze Johns Hopkins University in Baltimore. Hij is ervan overtuigd dat de ziekte die Gregory Michael trof, de zogenaamde immunologische trombocytope purpura, of ITP, werd veroorzaakt door het vaccin.

“Ik bedoel, het is medisch zeker dat het verband hield met het vaccin”, vertelde Spivak aan de New York Times.

ITP is een ongebruikelijke ziekte die wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem de eigen bloedplaatjes begint aan te vallen en te vernietigen. Bloedplaatjes zijn een type bloedcel die nodig is om het bloed te laten stollen wanneer wonden of andere bloedingen optreden.

Spivak baseert zijn oordeel dat de ziekte van Gregory Michael werd veroorzaakt door het vaccin op verschillende omstandigheden. De ziekte debuteerde plotseling en leidde tot een snelle en dramatische afname van het aantal bloedplaatjes in zijn bloed. Michael was voorheen volledig gezond en aanzienlijk jonger dan de meesten die het type ITP ontwikkelden dat hem trof. De meeste mensen die de ziekte krijgen, zijn ook vrouwen.

Volgens Spivak suggereert dit alles dat Michael’s ziekte werd veroorzaakt door een gebeurtenis die dichtbij in de tijd is. Michael werd drie dagen nadat hij was ingeënt ziek.

Het zal heel ongebruikelijk zijn. Maar het is gebeurd en kan opnieuw gebeuren“, vertelde Spivak aan de New York Times.

Een andere vaccinexpert waarmee de New York Times sprak, Paul Offit van het Children’s Hospital in Philadelphia, zegt dat het bekend is dat het mazelenvaccin kan leiden tot ITP, maar dan meestal in een mildere vorm dan degene die Michael trof.

Paul Offit durft geen conclusies te trekken over de vraag of de ziekte van Michael al dan niet door het vaccin werd veroorzaakt.

Ik weet niet wat het is. We moeten onze ogen open houden en kijken of het meer mensen treft“, zegt hij tegen de New York Times.

Lees hier alles over Corona.

Lees hier meer over het vaccin.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Tweede Kamer akkoord met indirect gedwongen vaccinaties

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties