Het Spaanse vakantie-eiland Mallorca heeft nu een aanscherping van de Corona-beperkingen afgekondigd, wat niet meer dan logisch is: na de alomtegenwoordige eis van een masker is nu bepaald dat mensen in het openbaar vervoer niet meer mogen praten – om Corona-besmettingen te voorkomen, natuurlijk.

De aanscherping is, zoals gebruikelijk in dergelijke gevallen, voorlopig tijdelijk, tot eind januari. Na twee weken wil de regering het evalueren – maar nu al geeft de minister van Volksgezondheid Patricia Gómez een duidelijke afwijzing van de hoop dat er dan weer een ontspanning kan komen. Twee weken zijn meestal niet genoeg om de situatie te verbeteren, legde ze uit. Er liggen nog “zeer moeilijke weken voor de boeg”, Gómez imiteerde de gebruikelijke politieke retoriek in de Corona-tijd.

Ondertussen groeit het onbegrip en de woede onder de bevolking. Dinsdag gingen ondanks een officieel verbod op demonstraties tot 5000 mensen de straat op om te protesteren tegen de huidige aanscherping, bericht Zuerst. Het waren vooral vertegenwoordigers van de horeca, die met hun motto “Si el pueblo no trabaja, tú no cobras” (Als de mensen niet werken, krijg je geen salaris) een waarschuwing aan het eilandbestuur gaven.

Maar het is niet alleen onder restauranthouders dat de wrok groeit. De “Mallorca Newspaper” schreef in een commentaar dat de steeds nieuwe en veranderende verplichtingen steeds moeilijker te begrijpen zijn. De conservatieve oppositieleider Biel Company zei in een radio-interview dat de mensen wanhopig zijn. Het 400 miljoen euro kostende hulpplan dat door zijn Volkspartij (PP) werd geëist was dringend nodig, zei hij. De burgers van de Balearen zouden anders “geen gezondheid en geen economie hebben”.

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Italië: 50.000 restauranthouders hebben besloten om in strijd met de Covid19-beperkingen open te gaan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties