Twitter trapt ordinair na, nadat het zojuist half Amerika van zijn platform gegooid heeft. 

Jack lacht ongestraft iedereen die hij zojuist monddood heeft gemaakt nog even uit.

“In de aanloop naar de verkiezingen in Oeganda horen we berichten dat ISP’s de opdracht krijgen om sociale media en Apps te blokkeren. We veroordelen met klem het afsluiten van internet – ze zijn enorm schadelijk, schenden fundamentele mensenrechten en de principes van #OpenInternet.”

Dit schrijft Twitter in een post die nu wordt overspoeld met minachtende opmerkingen.

Dit is wat Twitter zonder ironie schrijft, net nadat Big Tech gezamenlijk de concurrent Parler heeft uitgeschakeld en de Amerikaanse president en honderdduizenden conservatieven op alle platforms heeft gecensureerd.

Vorige week heeft Twitter het account van de Amerikaanse president Donald Trump definitief verwijderd. Twitter-CEO Jack Dorsey prees ook het besluit van Apple om concurrent Parler uit de App Store te verwijderen. Parler, dat in tegenstelling tot Twitter vrijheid van meningsuiting biedt, werd vervolgens door Amazon volledig van internet afgesloten.

Vanaf nu leven we in een Orwelliaanse dystopische dictatuur. Leugens zijn waarheid, slavernij is vrijheid en censuur is vrijheid van meningsuiting.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Versmelt Big Tech met Big Brother ? – Het lijkt er op

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties